Yakın Doğu Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümüne Eğitim Fakültesi Bölümlerinde Okuyan veya Mezun olan Öğrencilere Fark Dersleri Alarak Sınıf Öğretmenliği Bölümünden Mezun Olma İmkanı
Eklenme Tarihi: 23 Ocak 2016, 17:32
Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 14:16

-Yakın Doğu Üniversitesi’nin KKTC Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK ve YÖDAK tarafından Onaylı Sınıf Öğretmenliği bölümüne yatay geçiş ile geçme imkanı başlıyor.
Üniversitelerin Eğitim Fakülteleri bölümlerinde okuyan ve mezun öğrenciler fark dersleri alarak Yakın Doğu Üniversitesi  Sınıf Öğretmenliği bölümüne kayıt yaptırabilecek. KKTC Milli Eğitim Bakanlığı, YÖDAK ve YÖK tarafından onaylı olan Yakın Doğu Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği programından mezun olan öğrenciler KKTC’nin mevcut olan ve artan öğretmen açığına çözüm olacak.

Farklı Bölümlerden De Sınıf Öğretmenliği Programına Yatay Geçiş Yapılabilecek…
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, KKTC’deki özel okullarda artan öğretmen açığına çözüm sunabilmek adına, üniversitelerin Eğitim Fakültesi bölümlerinde okuyan veya bu bölümlerden mezun olan öğrencilerin Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi bünyesinde Sınıf Öğretmenliği bölümüne yatay geçiş ile geçebileceği ve fark derslerini alarak Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun olabileceği belirtildi.

Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu: “Öğretmen Olmak İsteyen Adayların KKTC Milli Eğitim Bakanlığı, YÖDAK Ve YÖK Tarafından Onaylı YDÜ Sınıf Öğretmenliği Bölümünden Mezun Olmaları Bir Avantaj Olacaktır”
KKTC’deki özel okullarda artan öğretmen açığı sebebiyle Sınıf Öğretmenliği bölümüne yatırım yaptıklarını belirten Yakın Doğu ÜniversitesiAtatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu, şuan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde mevcut olan özel ilkokullarda beşyüze yakın öğretmenin görev yaptığını belirterek, söz konusu öğretmenlerin bir bölümünün ise Sınıf Öğretmeni diplomasına sahip olmadığını açıkladı. Prof. Dr. Uzunboylu, “ilköğretim okullarındaki öğretmenlerin özellikle Sınıf Öğretmenliği bölümlerinden mezun olmaları, öğrencilerin başarı düzeylerini belirleyen son derece önemli bir etken” dedi. Son zamanlarda, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinin gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmalardaki üstün başarılarına da değinen Prof. Dr. Uzunboylu, öğretmen adaylarına kaliteli bir öğretim süreci sağladıklarını vurguladı.  “Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi bünyesinde bulunan Sınıf Öğretmenliği bölümü, öğrencilere donanımlı bir eğitim imkanı tanıyor” dedi. “KKTC’de mevcut olan özel ilkokulların çoğunda öğretmenlerin Sınıf Öğretmenliği bölümlerinden mezun olmadan öğretmenlik mesleğini gerçekleştirmeleri büyük bir sorun ve alanda eksiklik olduğunu göstermektedir. Bu bağlamda, ilköğretim kurumlarında öğretmenlik mesleğini düşünen Eğitim Fakültelerinde okuyan veya mezun adaylar için, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi bünyesinde bulunan KKTC Milli Eğitim Bakanlığı, YÖDAK ve YÖK tarafından onaylı Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun olmaları bir avantaj olarak görülmektedir. Eğitim Fakültelerinin sınıf öğretmenliği programında veya diğer lisans programlarında öğrenim gören öğrencilerin almış oldukları ortak dersler sayılarak bu bölümden mezun olabilecekler” dedi.