Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi “Tiyatro Bölümü” Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dallarına Özel Yetenek Sınav Kayıtları İçin Son Hafta
Eklenme Tarihi: 03 Eylül 2019, 15:36
Son Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 08:54

Yakın Doğu Üniversitesi Tiyatro Bölümü, Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dal’ları özel yetenek sınavları 10-11 Eylül – 2019 Salı – Çarşamba günleri sabah saat 10.00 da Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesinde (Tıp Fakültesi 4.kat) yapılacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dal’larına girmek isteyen adayların 10 Eylül 2019 Salı gününe kadar aşağıdaki adreslere Özel Yetenek Sınavları için ön kayıt yaptırabilecekleri belirtildi.

A) Kayıt yapılabilecek adresler:

1. T.C yurttaşı adaylar,bulundukları illerdeki YDÜ Temsilciliklerine veya sınav tarihine kadar YDÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı / SSF Bölüm Başkanlığına,

2. KKTC yurttaşı adaylar ise sınav kayıtlarını, sınavın yapılacağı 10 Eylül 2019 tarihine kadar YDÜ Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına veya SSF Bölüm Başkanlığına müracaat edebilirler. Tel: (0392) 6802000 – (0392) 6751000/3055

B) Yetenek Sınavlarında Nelere Dikkat Edilir:

• Tüm sınavlar 2 aşamada gerçekleştirilir.

• “Oyunculuk “ sınavında I. aşamada, öğrenci adayından 2 adet tirat ve 1 adet şiir istenir.

• II. aşamada ise öğrenci adayının piyano eşliğinde,ses-kulak ve ritim duygusuna bakılır.

• Oyuncu adaylarının 23 yaşını aşmamış olması gerekmektedir.

• Adayların ana dili Türkçe olmalıdır.

• “Dramatik Yazarlık” sınavında ise, I. aşamada öğrenci adayından verilecek konular üzerinden kompozisyon yazması istenir.Adayın yanında kurşun kalem,kalemtraş ve silgi bulundurması yeterlidir.

• II. aşamada ise, adaylara verilecek konular üzerinden kompozisyon yazmaları ve yazacakları kompozisyonların anlatım biçimleri,yaratıcılıkları ve fantazileri öncelikle değerlendirilecektir.

• Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı lisans programının aktif olabilmesi için en az 4 öğrenci adayının sınavlarda başarılı olması gerekir.

• Dramatik Yazarlık adaylarında Yaş Sınırı aranmaz

• Her iki Anasanat Dalı Özel Yetenek Sınavlarını kazanan adaylar 4 yıl boyunca %50 burslu okuma şansını elde ederler.

C) Yetenek Sınavı Tarih ve Yerleri:

Her iki Anasanat Dalı Özel Yetenek Sınav Tarihleri, 10 – Eylül 2019 tarihinde sabah saat 10.00 da YDÜ Sahne Sanatları Fakültesinde (Tıp Fakültesi 4.Kat) yapılacaktır.Öğrenci adaylarının sınav saatinden 1 saat önce sınav yerinde hazır olmaları gerekmektedir.