YDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Uluslararası Standartlarda Üstün Nitelikli Sağlık Çalışanları Yetiştiriyor
Eklenme Tarihi: 11 Eylül 2017, 13:55
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 13:57

KKTC’de İlkleri yaşatan Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde yer alan Sağlık Bilimleri Fakültesi, evrensel değerler ışığında üstün nitelikli sağlık çalışanları yetiştirilmesi için bilim ve teknolojiye dayalı, uluslararası standartlarda eğitim-öğretim programı uygulamak, araştırma ve danışmanlık hizmetleri sunmak, üretilen bilginin ilgili tüm sektörlere iletilmesini ve toplum yararına kullanılmasını sağlamak amacı ile kuruldu.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Hemşirelik Bölümü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ve Sağlık Kurumları Yönetimi Bölümü olmak üzere dört bölümde eğitimlerini sürdürmekte olduğu belirtilen açıklanan, kuruluşundan bu yana geçen kısa bir süreç içinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde öğrenci sayısı en yüksek olan 5. Fakülte olma potansiyeline sahip olduğu vurgulandı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sevinç YÜCECAN; “Yakın Doğu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi uluslararası standartlarda eğitim-öğretim programı uygulayarak ve araştırma olanakları sunarak, çağdaş ve evrensel etik değerler ışığında, yenilikçi, yaratıcı, katılımcı ve eleştirel bakış açısına sahip, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı üstün nitelikli Diyetisyen, Hemşire, Fizyoterapist ve Sağlık Kurumları Yöneticisi  yetiştirmek, araştırma, eğitim ve hizmet alanlarındaki üretimini toplum yararına sunmak ve sürekli gelişmek misyonu ile lisans ve yüksek lisans eğitimine devam etmektedir” dedi.

Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye’de 4’üncü, KKTC’de İlk Olma Özelliğine Sahip
Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, T.C. Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) onayını alarak ÖSYS 2007-2008 kılavuzunda ‘Beslenme ve Diyetetik’ alanında lisans düzeyinde eğitim, öğretim, araştırma çalışmalarına başlayarak ‘Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması’ veren dördüncü, KKTC’deki mevcut üniversiteler içerisinde ise ‘ilk’ Beslenme ve Diyetetik Bölümü olma özelliğine sahiptir.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ve Hemşirelik Bölümü 2010-2011 eğitim ve öğrenim yılında  ilk mezunlarını vermiştir. Fakültemizden başarı ile mezun olan Diyetisyenler ve Hemşireler KKTC’de başta YDÜ Hastanesi olmak üzere özel ve kamuya ait yataklı ve ayaktan tedavi veren tedavi kurumlarında görevlerini başarı ile sürdürmektedir.

Açıldığı 2007 Yılından Günümüze, 10 Yüksek Lisans Öğrencisi Eğtimini Başarı İle Tamamlamış, 2 Yüksel Lisans, 2 Doktora Öğrencisi Eğitimlerine Devam Etmekte
Lisans eğitiminin dışında, Beslenme ve Diyetetik Bölümü yüksek lisans programı ‘Besin ve Beslenme Bilimleri Anabilim Dalı’ ve ‘Tıbbi Beslenme Tedavisi Anabilim Dalı’ tarafından yürütülmektedir.  Besin ve Beslenme Bilimleri Yüksek Lisans Programına, üniversitelerin Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunları, Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Bölümleri, Fen Fakültesi Kimya ile Biyoloji Bölümleri mezunları ile lisans diploması Anabilim Dalı tarafından uygun görülenler kabul edilmektedir. Tıbbi Beslenme Tedavisi Yüksek Lisans Programına ise  sadece üniversitelerin Beslenme ve Diyetetik Bölümü Lisans mezunları kabul edilir. 2007 yılından günümüze 10 yüksek lisans öğrencisi lisans üstü eğitim ve öğretimini başarı ile tamamlamıştır. 2 yüksek lisans 2 doktora öğrencisi lisans üstü eğitimine  devam etmektedir.

Hemşirelik Bölümü 40 Hemşire Lisans Üstü Eğitimini Tamamlamış, 8 Yüksek Lisans 2 Doktora Öğrencisi Eğitimine Devam Etmekte
Hemşirelik Bölümü’nün  İç Hastalıkları Hemşireliği’ , ‘Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği’, ‘ Çocuk Hastalıkları Hemşireliği’ ve ‘Halk Sağlığı Hemşireliği’ yüksek lisans ve ‘Hemşirelikte Yönetim’, ‘Çocuk Sağlığı Hastalıkları Hemşireliği’ doktora programı ile lisans üstü eğitiminden  40 hemşire yüksek lisans diploması almıştır. Halen 8 yüksek lisans 2 doktora öğrencisi eğitimine devam etmektedir.