Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencileri Başarıdan Başarıya Koşuyor
Eklenme Tarihi: 03 Nisan 2017, 13:13
Son Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 14:08

Prof.Dr. Sevinç YÜCECAN; “Sağlık Profesyonelleri” Yetiştirmek, Araştırma, Eğitim Ve Hizmet Alanlarındaki Üretimini Toplum Yararına Sunmak Misyonumuzdur"

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2015-2016 akademik yılı bahar dönemi ve 2016-2017 akademik yılı güz döneminde yüksek şeref ve şeref listesine geçen öğrencilerimize Yakın Doğu Üniversitesi AKKM’de belgeleri törenle takdim edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, SBF; Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden 43 öğrenci yüksek şeref, 61 öğrenci ise şeref belgesini almaya hak kazanırken, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden 20 öğrenci yüksek şeref, 55 öğrenci şeref, Hemşirelik Türkçe Bölümü’nden 85 öğrenci yüksek şeref, 185 öğrenci şeref, Hemşirelik İngilizce Bölümü’nden 30 öğrenci yüksek şeref, 96 öğrenci şeref, Sağlık Yönetimi Bölümünden 24 öğrenci yüksek şeref, 17 öğrencinin ise şeref belgesi almaya hak kazandığı bildirildi.

Açıklamada, YDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesine katılan yeni bölümlerden Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümünden 3 öğrenci şeref, Çocuk Gelişimi Bölümünden 1 öğrenci şeref ve yüksek şeref, Dil ve Konuşma Terapisinden 1 öğrenci şeref, Ebelik Bölümünden 2 öğrenci yüksek şeref ve 4 öğrenci şeref, Ergoterapi Bölümünden 2 kişi yüksek şeref ve 19 öğrenci şeref, Gerentoloji Bölümünden 5 öğrenci şeref, Odyoloji Bölümünden ise 4 öğrenci yüksek şeref ve 22 öğrenci de şeref belgesi almaya hak kazandı denildi.

Prof.Dr. Sevinç YÜCECAN; Çok Gururluyuz,671 Öğrencimiz Yüksek Şeref Ve Şeref Belgesi Almaya Hak Kazandı"

Törende konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi kurucu Dekanı Prof.Dr. Sevinç Yücecan ; “Genelde 211 öğrencimiz yüksek şeref, 460 öğrencimiz ise şeref belgesi almaya hak kazandı. Tam 671 öğrenci. Çok gururluyuz. Yakın Doğu Üniversitesi ailesi olarak bu heyecanı birlikte paylaşıyoruz. Bugün Fakültemizde eğitim ve öğretim gören öğrenci sayımız 1885’dir. Tam 671 Öğrenci yüksek şeref ve şeref belgesi almaya hak kazandığına göre Fakültemizde eğitim ve öğretim gören öğrencilerimizin %.35.6 ‘sı bu belgeleri almaya hak kazanmıştır. Bu alkışlanacak büyük bir başarıdır.” Dedi

Uluslararası standartlarda verdiği Eğitim-Öğretim ve sunduğu araştırma olanakları ile, çağın gereksinmelerini karşılayan bilgi ile donatılmış, evrensel değerlere sahip “Sağlık Profesyonelleri” yetiştirmek, araştırma, eğitim ve hizmet alanlarındaki üretimini toplum yararına sunmak misyonuyla 2007- 2008 akademik yılında, kurulan Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) uluslararası düzeyde eğitim veren bir kurumdur diyen Prof.Dr. Yücecan, kurulduğu günden bugüne değin başarıdan başarıya koşmakta olduğunu vurguladı.