Eklenme Tarihi: 19 Haziran 2016, 14:57
Son Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2020, 14:11
Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezunları Diplomalarını Aldı

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Bahar dönemi Mezuniyet töreni YDÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Törende 7 Yüksek lisans, 288 lisans öğrencisi diplomalarını aldı. Ayrıca Fakülte birincisi, ikincisi, üçüncüsü ve bölüm birincilerine madalya takdim edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Törene YDÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol BEKTAŞ, Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç YÜCECAN, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, Aileler ve öğrenciler katıldı.

Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Tüm şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Sağlık Yönetimi Bölümü İlk Mezunları Diplomalarını Aldı

Diploma töreninde Sağlık Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Sevinç YÜCECAN; “Bugün hem mezunlarımızın, hem değerli ailelerinin hem de biz eğitimcilerin büyük emek ve özveri ile sürdürdükleri uzun bir yolculuğun keyifli günü. Bugün coşkulu bir kutlama ve sevincimizi, kıvancımızı paylaşma günü. Ama bu günün bir ayrıcalığı var. Bu yıl geçen yıl olduğu gibi bir ilki daha yaşıyoruz. Geçen yıl Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden ilk mezunlarımızı vermiştik. Bu akademik yılda ise Sağlık Yönetimi Bölümünden ilk mezunlarımızı veriyoruz.” dedi.

Prof. YÜCECAN konuşmasına "Bugün Fakültemizden 7 Yüksek lisans, 288 lisans öğrencimizi daha mezun ediyoruz. Bu öğrencilerimiz “her adımda bir başarı” ilkesini benimsemiş, özümsemiş bir üniversiteden, ödüllere doymayan Yakın Doğu Üniversitesi'nden mezun olmakta. Ne kadar gurur duysak az” diye konuştu.

“Büyük bir gururla ifade etmem gerekir ki Fakültemiz hızla büyümektedir diyen Prof. YÜCECAN, 2007 yılında kurulan Sağlık Bilimleri Fakültesi sadece Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile Hemşirelik Bölümünden oluşmaktaydı. Bundan tam 7 sene sonra 2014-15 eğitim öğretim yılında ise bölüm sayımız 12'ye çıkmıştır. Fakültemiz çatısı altında bulunan 12 bölümün eğitim sisteminde; sorunlara geniş açıdan bakabilen, bilim alanında güncel gelişmeleri yakından izleyen, ve sürekli gelişen bir kurum anlayışı süregelmekte, dünya standartlarıyla yarışacak düzeylerde verilen eğitimde çağdaş araç-gereçler ve olanaklardan yararlanılmaktadır” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezunları Diplomalarını Aldı

Törende daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ; "Uluslararası standartlarda verdiği eğitim-öğretim ve sunduğu araştırma olanakları ile, çağın gereksinmelerini karşılayan bilgi ile donatılmış, evrensel değerlere sahip öğrenciler” yetiştirmek, araştırma, eğitim ve hizmet alanlarındaki üretimini toplum yararına sunmak, en yetkin mezunları yetiştirmek, ülkemize ve insanlığa hizmet etmek misyonuyla 2007-2008 Akademik yılında, kurulan SBF uluslararası düzeyde eğitim veren bir kurumdur." dedi.

Konuşmaların ardından Fakülte birincisi, ikincisi ve üçüncüsü mezunlara madalyaların takdimi ve diplomaların verilmesinin ardından keplerin atılmasıyla tören sona erdi...

Haberin Videosu