YDÜ Pazarlama Bölümü Öğrencileri Bilimsel Araştırmalara Dayalı Çalışma Ziyaretleri Gerçekleştirdi
Eklenme Tarihi: 17 Ekim 2017, 14:16
Son Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2020, 11:27

Yakın Doğu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Pazarlama Bölümü öğrencileri, bilimsel araştırma konusu olacak, pratik ders niteliğinde çalışma ziyaretleri gerçekleştirdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Pazarlama Bölümü öğretim görevlilerinden Ahmet HAMDİ’NİN öncülüğünde ‘Kültürel alışveriş alışkanlıkları ile Pazarlama Araştırmaları arasındaki ilişkinin önemi’ konulu pratik ders niteliğinde, Güzelyurt ilçesinde bulunan ve sıcak satışta kendi pazarlarının liderleri konumuna sahip iki ayrı işletmeye çalışma ziyareti gerçekleştirdiği belirtildi.

Kültürel Alışveriş Alışkanlıkları İle Pazarlama Araştırmaları Arasındaki İlişkinin Önemi
Gerçekleştirilen ziyaretlerde Güzelyurt Çavuş market’i ve Taner Öztaş Süleyman Ltd’i ayrı ayrı öğrenci grupları ziyaret ederek, gerçekleşen sıcak satışları ve işletmelerin sıcak satışlardaki kültürlerini tanımaya çalışmakla beraber bir takım pazarlama ve pazarlama araştırmaları soruları sorarak kültürel alışveriş alışkanlıkları ile Pazarlama Araştırmaları arasındaki ilişkinin önemini yerinde anlamaya çalıştılar.

Öğrt.Grv.Ahmet Hamdi;“Eğitimde Teorinin Yanında İş Sahasına İnerek Daha Etkin Sonuçlar Elde Edebiliriz”
Öğretim görevlisi Ahmet HAMDİ açıklamada, Güzelyurt’ta bulunan işletmeleri seçmelerindeki amaçlarından bahsederek, seçilen iki işletmeninde hem kültürel anlamda alışveriş alışkanlıklarına cevap verdiği, hem de kendi Pazarları içerisindeki pazarlama karmasının tam olarak çalıştığı yerler olarak tespit edildiğini belirtti. Hamdi açıklamasında ayrıca, pazarlama dersleri öğrencilerinin sadece teorik olarak değil, pratik olarak da gelişmelerine katkı sağlamanın yolunun iş sahasına inerek, bir takım ziyaretleri yerinde gerçekleştirerek daha etkin sonuçlar almayı hedeflediklerini belirtti.