Yakın Doğu Üniversitesi Öğrt. Üy. Yrd. Doç. Dr. Barış KOYUNCU, KYK ve İŞKUR Personeline İşgücü Piyasası, İş Arama, Mülakat Teknikleri, CV Hazırlama Gibi Konularda Konferans Verdi
Eklenme Tarihi: 05 Mayıs 2017, 10:54
Son Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2020, 11:43

Yakın Doğu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış KOYUNCU,  Kredi Yurtlar Kurumu ve İşkur bünyesinde çalışan uzman psikolog, sosyal çalışmacı ile İş ve Meslek danışmanlarından oluşan ve üniversite son sınıf öğrencilerinin istihdama geçişte kolaylaştırıcı olarak hizmet verecek personele; İşgücü Piyasası, İş Arama, Mülakat Teknikleri, CV hazırlama gibi konularda konferans verdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Dezavantajlı Yükseköğrenim Öğrencilerinin İş Piyasasına Erişiminin Kolaylaştırılması için Teknik Yardım Projesi kapsamında Türkiye’de düzenlenen eğitimlerde YDÜ öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış KOYUNCU, İşgücü Piyasası, İş Arama, Mülakat Teknikleri, CV hazırlama gibi konularda konferans verdiği belirtildi.

Yrd. Doç. Dr. Barış KOYUNCU, Dezavantajlı Yükseköğrenim Öğrencilerinin İş Piyasasına Erişiminin Kolaylaştırılması için Teknik Yardım Projesi, Avrupa Birliği’nin mali katkısı ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulmuştur dedi. Sözleşme makamı T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olduğunu belirten KOYUNCU, projeye, SC Addwise European Expertise SRL liderliğinde konsoryium teknik destek sağlamakta olduğunu ve süresi 18 ay olan projenin Ocak 2016’da başladığını vurguladı.

Dezavantajlı Yükseköğrenim Öğrencilerinin İş Piyasasına Erişiminin Kolaylaştırılması için Teknik Yardım Projesi,Üniversiteler ve istihdam politikaları ile ilgili çalışan diğer kurumlar arasındaki işbirliğini güçlendirerek dezavantajlı yükseköğrenim öğrencilerine daha iyi hizmetler sunmayı ve dezavantajlı öğrencilerin işgücü piyasasına erişimini kolaylaştırarak Kurumun bu konudaki hizmet sunma kapasitesini artırmayı amaçlamaktadır. Projenin temel hedefi üniversite öğrencilerinin okuldan işe geçiş sürecinde Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından sunulan fırsatlarla ilgili farkındalığını artırmaktır.