Yakın Doğu Üniversitesi Öğrencileri Konuşuyor: Savaşlar, Göçler ve Hastalıklar
Eklenme Tarihi: 06 Mayıs 2016, 16:42
Son Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2022, 16:22

2013 itibari ile her yılın Mayıs ayında “Öğrenciler Konuşuyor” konsepti ile sempozyumlar düzenleyen, bünyesinde Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerini barındıran Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Bilimsel Araştırma ve Sağlık Kulübü öğrencileri “Öğrenciler Konuşuyor 4– Savaşlar Göçler ve Hastalıklar” etkinliğini gerçekleştiriyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Öğrenci Bilimsel Araştırma ve Sağlık Kulübü tarafınca düzenlenecek olan ‘Öğrenciler konuşuyor 4-Savaşlar Göçler ve Hastalıklar’ isimli etkinlik 7 Mayıs 2016 tarihinde saat 09.00’da Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salon 1’de başlayacaktır.

Üniversite yöneticilerinin yanı sıra öğretim üyeleri, öğrenciler ve konukların katılacağı sempozyumda; Savaş,göç ve çocuklar beslenme sorunları,göçle gelen hastalıklar,savaşın psikolojik yüzü,savaşın getirdikleri,mülteciler ve hakları ile ilgili sunumlar yapılacaktır.

Sempozyumun ‘Savaşın Getirdikleri’ adlı ilk bölümünde Tıp Fakültesi öğrencisi Berin Özyamacı, ‘Savaşlar Göçler ve Çocuklar’, Beslenme ve Diyetetik bölümü öğrencisi İrem Tufan ‘Savaş Göç ve Beslenme Sorunları’,Tıp Fakültesi öğrencisi ‘Şahinde Çiftçi’, Göçle Gelen Hastalıklar; Uzman Klinik Psikolog Tugçe Denizgil ‘Savaşın Psikolojik Yüzü’ başlıklı sunumlarını gerceklestirecektir.

Oturum başkanlığını Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinden Ayberk Çalık’ın yapacağı ‘Kağıt Üstünde Savaş’ isimli 2.oturumda Araş.Gör. Barış Ceyhanlı ‘Mülteciler ve Mültecilerin İnsan Hakları’, Hukuk Fakültesi Araş.Gör. Erdi Şafak ,’Uluslararası Sözleşmelerin KKTC İç Hukuğundaki Yeri’, Uluslararası Hukuk Bölümü Master Ögrencisi Araş.Gör. Dinara Suhanberdyyera, ‘Silahlı Çatışmalar Hukuku ve Çocuk Savaşçılar’, İnt. Dr.Muhamad Alboushi İnt.Dr Roula Nassrallah, ‘Benim Savaşım’ başlıkları altında sunumlarını gerceklestireceklerdir.

9 sunum ve 2 oturumdan oluşan sempozyumda sahne sanatları öğrencilerinin hazırladığı ‘Kürk Mantolu Şarkılar’ isimli gösteriyle sempozyum son bulacaktır. Kapanışın ardından tüm katılımcılara katılım sertifikası verilecektir.