Yakın Doğu Üniversitesi Öğrencileri Erenköy Şehitliğini Ziyaret Etti…
Eklenme Tarihi: 02 Haziran 2019, 15:40
Son Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 13:52

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü ile Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Kıbrıs Türkünün milli mücadelesinde önemli bir yeri olan Erenköy’e kültür gezisi düzenledi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, ziyarette öğrencilere Erenköy Şehitliği, Erenköy mücadelesine ait fotoğraf ve eşyaların sergilendiği müze ve silah ile mühimmatın saklanması için pek çoğu elle kazılan mağaralar gezdirildi. Erenköy’de geçmişte köylünün o dönemde kendini savunmak için başlattığı silah bulma arayışından Türk Mukavemet Teşkilatının (TMT) silah sağlama konumuna nasıl geldiği ve o yıllarda nüfusu çok kalabalık olan Rumlara karşı nasıl bir direnç gösterildiği ile ilgili bilgiler de verildi.

1964 yılında Türkiye’de yüksek öğrenime giden yaklaşık 500 Kıbrıslı Türk gencin adaya teknelerle gelerek, bölge halkıyla birlikte Rum saldırılarına karşı verdiği mücadeleyi yerinde dinleyen öğrenciler Erenköy Şehitliği'ni ziyaretlerinde saygı duruşunda bulunarak, şehitler için dualar okudular.