Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı 2017-2018 Giriş Yetenek Sınavı Başvuruları Devam Ediyor
Eklenme Tarihi: 18 Haziran 2017, 10:27
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 15:26

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı 2017-2018 Eğitim Yılı için özel yetenek sınav kayıtları devam ediyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlşkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı  yetenek sınavına girmek isteyen adaylar için ön kayıtların devam ettiği bildirildi.

Kayıt Yapılabilecek Adresler:

• Yurtdışında bulunan T.C yurttaşı adaylar,bulundukları illerdeki Yakın Doğu Üniversitesi Temsilciliklerine ( http://aday.neu.edu.tr/turkiye-kayit-burolari/ ) veya KKTC ise YDÜ Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına;

• KKTC yurttaşı adaylar ise Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı Tel: (0392) 223 64 64’den ön kayıt yaptırabilecekler. (Ön kayıt ücretsizdir).

Özel Yetenek Sınavı Tarihleri ve Yeri:

29 Haziran 2017 Perşembe, 30 Haziran 2017 Cuma

Yer: Eğitim Sarayı Giriş Katı, Müzik Öğretmenliği Koro-Orkestra Sınıfı.

Saat: 10:00

Haziran ayındaki yetenek sınavına giremeyecek öğrenciler için Eylül ayının başında özel yetenek sınavı yapılacaktır. Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılacak olan özel yetenek sınavının yeri ve tarihi internet sitesi üzerinden duyurulacaktır. Detaylı bilgi için [email protected] adresine e-posta yollayabilir yada (0392) 223 6464 – 168 numaralı telefondan bölüme ulaşabilirsiniz.

Özel Yetenek Sınav Kaydı için Gerekli Koşul ve Belgeler:

T.C yurttaşı adayların, özel yetenek sınavına kayıt yaptırabilmeleri için, 2017 YGS sınav puanlarından en az birinin 150 Puan ve üzeri olması gerekmektedir;

2017 YGS sınav sonuç belgesinin aslı ve bir fotokopisi (Aslı daha sonra adaya geri verilecektir).

KKTC yurttaşı adayların yetenek sınavlarına girebilmeleri için, YDÜ’nün yapmış olduğu sınavda başarılı olmaları gerekmektedir.

4.5 x 6 cm boyutunda, yeni çekilmiş 2 adet fotograf.

Lisans Sınav içeriği:

• Tartım tekrarı

• Tek ses, aralık, akor

• Tonal - makamsal ezgi tekrarı

• Öğrencinin hazırladığı şarkı

• İstiklal Marşı

• Öğrencinin çalgı performansı

• Yazılı sınav - mülakat.