Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı 2019-2020 Bahar Yarıyılı için Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Başvuruları Başladı
Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2020, 14:55
Son Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2020, 15:57

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı 2019-2020 Bahar Yarıyılı için Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora başvuruları başladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, YÖK ve YÖDAK onaylı programlarımıza 2019-2020 Öğretim Yılı için Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi kabul edilecektir.

Giriş Sınavı; Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Sarayı Giriş Katı, Müzik Öğretmenliği Bölümü Orkestra ve Mioy Sınıfı’nda 31 Ocak 2020 Cuma günü saat: 10:00’da yapılacaktır.

Lisans Sınav İçeriği:

• Dikte

• Tartım tekrarı

• Tek ses, aralık, akor

• Öğrencinin hazırladığı şarkı

• İstiklal Marşı

• Öğrencinin çalgı performansı

• Yazılı sınav – mülakat.

Yüksek Lisans Sınav İçeriği:
Yazılı:

• Eser çözümleme

• Müzik Eğitimi ile ilgili sorular

Sözlü:

• Lisans üstü seviyede 1 etüt, 1 eser

Doktora Sınav içeriği:
Yazılı:

• Eser çözümleme

• Müzik Eğitimi ile ilgili sorular

Sözlü:

• Doktora seviyesinde 1 etüt, 1 eser

• Mülakat

Detaylı bilgi için [email protected] adresine e-posta yollayabilir ya da (0392) 680 20 00–5168 numaralı telefondan bölüme ulaşabilirsiniz.

Kayıt Yapılabilecek Adresler:
Yurt dışında bulunan T.C. yurttaşı adaylar, bulundukları illerdeki Yakın Doğu Üniversitesi Temsilciliklerine ve/veya [email protected], [email protected] , [email protected] adresine; KKTC’de bulunan T.C. ve KKTC yurttaşı adaylar ise Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına veya 0392 680 20 00 numaralı telefonu arayarak dahili 5168 'den ön kayıt yaptırabileceklerdir.

Ön kayıtlar ücretsizdir.