Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Önlisans Bölümünde Lise Öğrencilerine Yönelik Kurs Düzenlendi
Eklenme Tarihi: 26 Aralık 2018, 13:40
Son Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 08:23

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu çatısı altında yer alan Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Önlisans Bölümü yönelik YDÜ tanıtım ofisinin düzenlediği kurs büyük beğeni topladı. Lise öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen kursta, öğrenciler saç, makyaj ve cilt bakımı uygulamalarını gerçekleştirme fırsatını yakaladılar.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Mdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Önlisans Program Başkanı Dr. Yeşim Üstün Aksoy, saç bakımı ve güzellik kurslarını 3 yıldır sürdürdüklerini ifade ederken, her yıl profesyonel kadroları ile lise öğrencilere yönelik teorik ve uygulamalı eğitimler düzenlediklerini söyledi.

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Önlisans bölümü ile bilgi veren Aksoy, ‘‘Öğrencilerin edinmiş oldukları teorik bilgileri tam donanımlı bir profesyonel ortamda uygulama olanağına dönüştürecek Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesinde saç ve güzellik uygulama atölyelerine sahip olduklarını, bu atölyelerde cilt ve vücut bakımı, masaj, makyaj, epilasyon-depilasyon, lazer, el-ayak-tırnak bakımı, saç biçimi-kesimi-bakımı-yapımı, el-ayak-tırnak bakımı, gündüz-gece makyajı, sahne/objektif/kamuflaj ve özel efekt makyajları gibi alan derslerini pratik olarak uygulayabileceklerini söyledi.

Dr. Yeşim Üstün Aksoy, sektörün ihtiyaçlarına göre, çağdaş teknolojiyi kullanarak nitelikli elemanlar yetiştirmek için bu tür uygulama alanlarının gerekli olduğunu vurgulayarak, ‘‘Bu atölyeler sayesinde öğrencilerin hem teorik hem de pratik olarak bu alanda tam donanımlı olarak mezun olabileceklerini’’ ifade etti.