Yakın Doğu Üniversitesi İştirakçisi olduğu ÖDEB Projesinde Eğitimlerine Başlıyor
Eklenme Tarihi: 14 Temmuz 2017, 14:38
Son Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2020, 14:47

Yakın Doğu Üniversitesi’nin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün özel gereksinimli bireylerin eğitsel değerlendirilmesi ve tanılanmasında ortak yürüteceği “Özel Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Bataryası (ÖDEB)” projesi kapsamında, ÖDEB yetkilileri Yakın Doğu Üniversitesi’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖDEB Büyük Adım İstanbul projesi kapsamında gerçekleştirilen ziyaret sırasında, ÖDEB yetkilileri, Yakın Doğu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü akademisyenleri ile projenin materyal geliştirme ve formatör eğitimleri süreci için fikir görüş alışverişinde bulundu.

Verilecek Eğitimler Üzerine Yol Haritası Çalışması Yapıldı
Yapılan görüşmelerde, gerek özel eğitim sınıflarında ve gerekse özel eğitim okullarındaki öğretmenlerin işini nasıl kolaylaştırmayı planlandığı, eksikliklerin giderilmesi ile özel eğitim öğretmenleri ve adayların becerilerini arttırmak için bir yol haritası çıkarma çalışması yürütüldüğü belirtildi.

Yakın Doğu Üniversitesinin iştirakçi olarak yer aldığı projede, özel eğitim sınıflarında görevli öğretmenlerin bilgi ve tecrübelerinin geliştirilmesini sağlayan eğitimler verecek. Bataryanın geliştirilmesi için Özel Eğitim Bölümü, proje için gerekli akademik donanımı sağlayacak.

ÖDEB projesi, özel ihtiyaç sahibi şahısların eğitim değerlendirmesi ve tanımlanmasında standardizasyonu sağlamak, malzeme eksikliğini gidermek, uygulayıcı personelin mesleki becerilerini geliştirip, eksik ve hatalı değerlendirmeleri en aza indirmeyi amaçlıyor.

Üniversiteyi Gezdiler…
ÖDEB yetkilileri yaptıkları görüşmeler sonrasında, Yakın Doğu Üniversitesi İnovasyon ve Bilişim Teknolojileri Merkezi, Hayvan Hastanesi, Araba Müzesi ile Yakın Doğu Hastanesini gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.