Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde “İslamî İlimler Tedrisinde Arap Dilinin Yeri ve Önemi” Başlıklı Konferansın Konuğu Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir Olacak
Eklenme Tarihi: 19 Mart 2018, 12:01
Son Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2022, 11:17

Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Küreselleşen Dünya’da İslam İmajı III isimli proje kapsamında, 20 Mart 2018 Salı günü İlahiyat Fakültesi Mavi salonda Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir, “İslamî İlimler Tedrisinde Arap Dilinin Yeri ve Önemi” başlıklı bir konferans verecektir.

Prof. Özdemir, bu konferansında Küreselleşen dünyada, islami ilimlere duyulan arzu ve ilginin bir sonucu olarak temel kaynakların okunmasında ve aktarılmasında karşılaşılan problemlere ve buna dair çözümlere değinecek.

Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir, uzun yıllar İlahiyat Fakültelerinde sürdürülen Arapça eğitimi üzerine yaptığı çalışmalarla tanınmış, aynı zamanda Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlı’ğını da yürütmektedir.

Konferansa başta üniversitemiz öğrencileri ve öğretim elemanları olmak üzere ilgi duyan herkes davetlidir