Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2016 – 2017 Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi
Eklenme Tarihi: 26 Mayıs 2017, 11:01
Son Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2020, 16:08

Devlet Sanatçısı Ahmet ÖZHAN’ın Seslendirdiği Eserler Davetlilere Unutulmaz Bir Akşam Yaşattı

Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2016 – 2017 Bahar Dönemi mezuniyet töreni Kütüphane Salon 4’de gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre törene; Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardıcısı Prof. Dr. Şenol BEKTAŞ, İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof Dr. Mehmet MAHFUZ SÖYLEMEZ, öğretim görevlileri, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

İstiklala Marşı ve saygı duruşunun ardından Kuran-I Kerim Tilavetini Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mezunlarından Mustafa USTA gerçekleştirdi.

Nursen SARI; “Mesele Sadece Diploma Almak Değil, Aldığımız Derslerle Evrensel Bakış Açımızda Gelişti”

Kuran-I Kerim Tilavetinin ardından mezun öğrenciler adına konuşan Nursen SARI, İlahiyat fakültesin de okumanın sadece diploma almak meselesi olmadığını, aldıkları derslerle evrensel bakış açılarının da gelişmiş olduğunu ifade etti.

SARI, kendilerini yanlız bırakmayan ailere, birlikte dört yıl geçirdikleri arkadaşlarına, kendilerine değerler katan öğretim görevlilerine teşekkürlerini sunarken, mezun olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Prof Dr. Mehmet MAHFUZ SÖYLEMEZ; “YDÜ İlahiyat Fakültesi Adanın İlk Ve Tek Mezun Veren İlahiyat Fakültesi”

İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof Dr. Mehmet MAHFUZ SÖYLEMEZ de, Yakın Doğu Üniversitesi olarak 3. Mezunları vermenin heyecanını yaşadıklarını belirtirken, YDÜ İlahiyat Fakültesi’nin 2001 yılında kurulan adanın ilk ve tek mezun veren ilahiyat fakültesi olduğunun altının çizdi.

Prof. Dr. Mehmet MAHFUZ SÖYLEMEZ, verdikleri mezunların yakın zamanda eğitim ve öğretim kurumlarında da görmeye başlayacaklarını dile getirdi. Öğrenci velilerine de seslenen Söylemez, kendilerine emanet ettikleri evlatlarını mezun ederek yuvaya geri gönderiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Mehmet MAHFUZ SÖYLEMEZ; “Sevgili öğrencilerimiz ve artık bugünden itibaren genç meslektaşlarımız öğretim yaşamınız boyunca sürekli söylediğimiz, mezunlarımıza da zaman zaman hatırlattığımız gibi biz size ümmet bilinci ve ümmet şuuru vermeye çalıştık. Bunu hayatınız boyunca unutmamalı hiç bir zaman ırk, mezhep, meşreb gibi tikel parçalardan ümmet dediğimiz devasa bütüne bakmamalı ve bunu zarar vermemelisiniz. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim: sizler sadece kendiniz ve aileniz için değil, ülkeniz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız. Çünkü bu ülkenin, milli ve manevi duygularla mücehhez, iyi yetişmiş gençleri dışında güvenebileceği bir doğal kaynağı, hazır zenginliği bulunmamaktadır. Eğer bu gençler başarılı olmazlarsa ülkemizin birlik ve bütünlük içerisinde huzurlu ve dingin yarınları tehlikeye girecektir. Başka bir ifade ile omuzlarınızda sadece kendinizin değil, tüm bir ülkenin sorumluğunu da taşımaktasınız. Sizleri bugünlere kadar her türlü fedakarlığı göğüsleyerek yetiştiren ailenizi, ülkenizi ve üniversitenizi unutmamanızı temenni ediyorum. Hepinizi çok ama çok seviyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun…” Diye konuştu.

Prof. Dr. Şenol BEKTAŞ “, Ilahiyat Fakültesinin 3. Mezunlarını Hayırlı Bir Geleceğe Uğurluyoruz”

Prof. Dr. Mehmet MAHFUZ SÖYLEMEZ’in ardından konuşmasını gerçekleştiren, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardıcısı Prof. Dr. Şenol BEKTAŞ ise, ilahiyat fakültesinin 3. Mezunlarını hayırlı bir geleceğe uğurlamak için toplandıklarını ifade ederken, mezunların ve ailelerinin dört gözle beklediği güne kavuştuklarını belirtti. Dört yıllık eğitimin ardından alacakları diploma ile başarılarının taçlanacağını kaydeden Prof. Dr. BEKTAŞ, öğrencileri mezun etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, hayatlarında başarılar diledi.

Prof. Dr. Şenol BEKTAŞ’ın konuşmasının ardından, ilk üçe giren öğrencilere, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardıcısı Prof. Dr. Şenol BEKTAŞ diplomalarını takdim etti. Tüm diplomaların öğrencilere takdim edilmesinin ardından, sinevizyon gösterisi yapıldı.

Devlet sanatçısı Ahmet ÖZHAN,Şarkılarıyla Unutulmaz Bir Akşam Yaşattı
Tören, Devlet sanatçısı Ahmet ÖZHAN’ın konseri ile devam etti. Ahmet ÖZHAN birbirinden güzel eserlerini okuyarak davetliler unutulmaz bir akşam yaşattı.

Konserin ardından diploma töreni geleneksel kep atma töreni ile son buldu.

Haberin Videosu