Yakın Doğu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrencileri Pazar Araştırmaları İçin Deniz Plaza’ya Araştırma Gezisi Düzenledi
Eklenme Tarihi: 12 Kasım 2018, 16:25
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 11:02

Yakın Doğu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Pazarlama Bölümü öğrencileri Deniz Plazayı ziyaret etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Yakın Doğu üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Pazarlama Bölümü, Pazarlama Araştırmaları dersi alan öğrenciler öğretim elemanı Ahmet Hamdi’nin öncülüğünde 1941 yılında kurulan Deniz Kırtasiyeyi ziyaret ettiği belirtildi.

KKTC'de Pazar ve Pazarlama Anlayışı İle Pazarlama Araştırmaları
Ziyaret esnasında Kuzey Kıbrıs’taki Pazar anlayışı, Pazarlama anlayışı, Pazarlama karması, Pazar araştırması ve Pazarlama araştırmaları ile ilgili olarak Deniz Kırtasiye Yönetim Kurulu üyesi ve Kıbrıs Ticaret Odası Başkanı Sn. Turgay Deniz ile bilgi alışverişinde bulunuldu.

Deniz Kırtasiye Yönetim Kurulu üyesi ve Kıbrıs Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, öğrencilerle konuşması esnasında Deniz Ticarethanesinin kuruluş serüvenini anlatırken, 1941 yılından bugüne gelinene dek Ticarethanenin bugünkü ismini nasıl aldığı, misyonlarının ve vizyonlarının ne olduğunu belirtirken öğrencilerden gelen sorulara da ayrıca yanıt verme fırsatı yakaladı.

Deniz Kırtasiye ziyareti esnasında söz alan Pazarlama Bölümü öğretim üyesi Ahmet Hamdi ise yaptığı açıklamada, öğrencilere sadece teoride değil pratik te pazarlamanın ne olduğunu anlatmak için her öğretim döneminde buna benzer çalışmaların yapıldığını belirtti. Yapılan çalışmaların İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin geleneği haline geldiğine vurgu yapan Hamdi öğrencilere zaman ayırıp çalışmaları ile ilgili bilgi paylaşımı yapan Deniz Kırtasiye Yönetim Kurulu üyesi ve Kıbrıs Ticaret Odası Başkanı Sn. Turgay Deniz’e teşekkür etti.