Yakın Doğu Üniversitesi İkinci İngiliz Dili ve Edebiyatı Tiyatro Günü Düzenlendi
Eklenme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 09:51
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 09:28

Yakın Doğu Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünün düzenlediği İngiliz Dili Edebiyatı dersi kapsamında hazırlanan Drama gösterisi Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane salon 4’te sergilendi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Mütercim Tercümanlık, İngilizce Öğretmenliği ve İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümlerinden toplam 25 öğrencinin sahne aldığı gösteride derste okutulan 5 farklı yazarın en çok bilinen kitaplarından değişik bölümler sahneye konuldu.

Yoğun katılımla gerçekleşen tiyatro gösterisinde kısa bölümler oynanan tiyatro oyunları William Shakespeare’den Romeo ve Juliet, Mary Shelley’den Frankenstein, Roald Dahl’dan Matilda, Charles Dickens’dan A Christmas Carol ve Oscar Wilde’dan A Picture of Dorian Grey oldu.

Çok sayıda konuk, öğretim elmanı ve öğrencinin büyük bir beğeni, takdir ve coşkuyla izlediği bu gösteri sayesinde Mütercim Tercümanlık, İngilizce Öğretmenliği ve İngiliz Dili ve Edebiyatı bölüm öğrencileri de bütün bir dönem boyunca yaptıklarının manevi karşılığını aldıklarını ifade ettiler.

Görülen coşkulu ilgi dolayısıyla, bölüm öğrencileri gelecek dönem yapılacak olan Üçüncü İngiliz Dili ve Edebiyatı Tiyatro Gününün kurgusunu şimdiden düşünmeye başladıklarının da belirtiler.