Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sağlık Hizmetlerine
Eklenme Tarihi: 27 Ekim 2015, 15:03
Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 09:21
Yüklendiği yerYakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sağlık Hizmetlerine

Bir Yenisini Daha Ekliyor!

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde tüm dünyada yeni bir çığır olarak görülen organik iplikle cilt sıkılaştırma ve askılama yöntemi  ile ameliyatsız yüz germe işlemine başlanıyor.

Bu yöntem cilt altına yerleştirilen farklı yapıda ve kalınlıkta polidioksanon (PDO) iplerin doku içerisinde oluşturduğu yeni kollajen bantlar ile cilt kalitesinin arttırılması, cildin sıkılaştırılması ve mekanik lift etkisi yaratarak, hastayı günlük yaşamdan uzaklaştırmadan tedavi edebilme olanağı sağlamaktadır.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan YDÜ Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzman Doktorlarımız;

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde hayata geçecek olan; organik ipler ile ameliyatsız yüz germe tekniğini,  son yıllarda geliştirilen ve tüm dünyada sıkça kullanılan yeni bir cilt germe, canlandırma ve form kazandırma yöntemi olarak tanımlıyorlar. Bu uygulama insan dokusuna uyumlu olan, özel üretilen iplerin ince bir iğne yardımı ile cilt altına yerleştirilmesi esasına dayanır. Ayrıca cilt kalitesini arttırdığı ve hücre yenilenmesine de katkısı olduğu tespit edilmiştir. Organik iplikle ameliyatsız cilt germe uygulaması, kadın–erkek tüm hastalarda güvenle uygulanabilir. Vücutta birçok alanda kullanılabilen, uygulandığı bölgede hızlı bir toparlanma etkisi gösteren, lokal anestezi altında uygulanan ve hastayı sosyal hayatından uzaklaştırmadan tedavi olanağı sunan bir yöntemdir. Yüz germe ameliyatına alternatif, ameliyatsız yüz gençleştirme uygulaması olarak, estetik cerrahide de kabul görmüştür. Organik ipliklerin vücutta birçok uygulama alanı bulunmaktadır. Yüzde; özellikle yanak, kaş ve göz kapağı sarkmasında, alın germede, bozulmuş çene çizgisinin düzeltilmesinde, dudak çevresinde oluşan form kayıplarında, alt göz kapağı çevresindeki kırışıklıklarda, kaş kaldırmada, gıdının belirgin hale geldiği durumlarda ve boyun germede kullanılabilir. Vücutta ise sarkmış kol altları, bacak içleri ve karın bölgesindeki cildi toparlamak ve gerginleştirmek için kullanılır. Bu işlemde kullanılacak iğneler çok ince akupunktur iğneleri olup, ağrı hissi çok azdır. Cilt altına yerleştirilen iplikler, mekanik destek sağlamakla kalmaz ayrıca ciltte onarılma sürecini de tetikler. Kollajen, elastin lifler ve dolaşım artışı ile ciltte sıkılaşma gerçekleşir. Uygulama süresi yaklaşık 30-60 dakikadır. İşlemden hemen sonra bir germe etkisi gözlense de cildin sıkılaşması ve gerçek lifting etkisinin ortaya çıkması 8 - 12 haftadan sonra olur. PDO iplikler yıllardır ameliyatlarda kullanılan güvenilir, cilt altında zamanla eriyen ipliklerdir. Yapılan çok sayıda uygulamada ve bilimsel çalışmalarda herhangi bir yan etki ve komplikasyon görülmemiştir.