Yakın Doğu Üniversitesi Gücünü Gösterdi… Yakın Doğu Üniversitesi:75 – Mersin BŞB: 56
Eklenme Tarihi: 18 Aralık 2016, 18:36
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 09:17

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin sekizinci haftasında, kendisiyle aynı galibiyet sayısına sahip Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni evinde 19 sayı farkla 75- 56 yendi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Caferağa Spor Salonu’nda oynanan ve karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin 3. dakikasında 4-4 skor eşitliği elde edildi. Courtney VANDERSLOOT ve Angelica ROBINSON ikilisinin sayılarıyla 6-0’lık seri yakalayan Yakın Doğu Üniversitesi 10-4 öne geçti. Bulduğu üçlük sayılık basket ile maça tutunan Mersin ekibi, Yakın Doğu Üniversitesi’nden gelen sayılarla son dakikaya 24-11 girdi. Yakın Doğu Üniversitesi ribauntlarda üstünlük sağladığı periyodu 24-13 önde tamamladı.

Mücadelenin ikinci periyoduna üst üste basketlerle hızlı giren Mersin BŞB farkı 7 sayıya indirse de, Yakın Doğu Üniversitesi’nin hücumdaki etkinliği ile üstünlük sağlayamadı. Mücadeleyi bırakmayan Mersin karşısında rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen Yakın Doğu Üniversitesi ikinci periyodu 39-31’lik skorla üstün kapattı.

Üçüncü periyotta Quanitra HOLINGSVORTH, Courtney VANDERSLOOT, Angelica ROBINSON ve Elin ELDEBRINK’in sayılarıyla 15-2’lik seri yakalayan Yakın Doğu Üniversitesi, son 6 dakikada 21 sayılık üstünlüğü yakaladı (54-33). Mücadeledeki oyun temposunu artıran Yakın Doğu Üniversitesi periyodu 65- 42 bitirdi. Karşılaşmanın üçüncü periyodunda sakatlanan Courtney VANDERSLOOT daha sonra oyuna giremedi.

Son periyoda Mersin BŞB basketlerle oyuna hızlı başlayarak 10-0’lık seriyle skoru 65 52’ye taşıdı. Ancak Mersin ekibinin çabası oyun disiplinini sağlayan Yakın Doğu Üniversitesi karşısında sonucu değiştirmeye yetmedi ve Yakın Doğu Üniversitesi maçtan 75-56 galip ayrıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde; Elin EDLEBRNIK 15 sayı, 4 ribaund, 3 asist, Angelica ROBINSON 13 sayı, 8 ribaund, 3 asist, Kuanitra HOLINSVORTH 10 sayı, 7 ribaund, Courtney VANDERSLOOT 18 sayı, 6 ribaund, 3 asist, Bahar ÇAĞLAR 8 sayı, 4 ribaunt, 3 asist, Olcay Çakır 4 sayı, 3 ribaunt, 4 asist ile takımın öne çıkan isimleri oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde; Gintare PETRONYTE 14 sayı, 4 ribaund, 1 asist, Tiffany HAYES 18 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Nevin NEVLIN 9 sayı, 6 ribaunt, 1 asist, Nilay KARTALTEPE 5 sayı, 5 ribaunt, 5 asist ile oynadı.

Ligin 9. haftasında Yakın Doğu Üniversitesi deplasmanda…

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, ligin 9. haftasında deplasmanda İstanbul Üniversitesi ile karşılaşacak. Maç, 21 Aralık 2016 Çarşamba günü saat 17:00’de Prof. Dr. Turgay ATASÜ Spor Salonu’nda oynanacak.