Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2. Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi’nde Temsil Edildi
Eklenme Tarihi: 26 Şubat 2016, 10:34
Son Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2020, 09:38

Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi "2. Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi" İstanbul, Haliç Kongre Merkezi’nde temsil edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İlki 2014 yılında gerçekleştirilen, ilaç ve eczacılıkla ilgili tüm paydaşları bir araya getirmeyi başaran 2. Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi bu yıl yine İstanbul, Haliç Kongre Merkezi’nde “İlaç ve Eczacılıkta Küresel Bilgi Paylaşımı” sloganı ile gerçekleştirildi.

Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden ilaç, tıbbi cihaz ve eczacılığın tüm alanlarındaki meslektaşlar, paydaşlar ve öğrencilerin bir araya gelerek, çok yönlü ve yelpazesi çok geniş bir platformda buluştular.

Kongrede Yakın Doğu Üniversitesini Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Çalış ve Öğrt.Üy. Dr. İlker Gelişen temsil ettiler.  Prof. Dr İhsan Çalış kongrede ayrıca dekanlar toplantısına katıldı.

Prof.Dr. İhsan Çalış, "Tıbbi Bitkilerden İlaca giden yol" isimli oturumda oturum başkanlığı yaptı. Öğrt.Üy. Dr. İlker Gelişen ise,  üyesi olduğu Kanıta Dayalı Tıp Derneği’nin düzenlediği ‘Sağlık Teknolojileri Değerlendirme Yuvarlak Masa Toplantısı’na katıldı. Kanıta Dayalı Eczacılık Uygulamaları isimli oturumda Klinik Araştırma Eczanesi adlı birde bildiri sundu. Bu sunumda Amerika Birleşik Devletleri’nin California Eyaleti Los Angeles şehrinde bulunan University of Southern California (USC)  Sağlık Bilimleri Merkezi’ndeki eczane yapılanması ve bu eczanelerden biri olan Klinik Araştırma Eczanesi’ni anlattı.
Kongerede daha sonra , Türkiye’deki klinik çalışmalar ve bu çalışmalarda görev alan Eczacılar ile ilgili konular masaya yatırıldı.

Haberin Videosu