Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı 2018-2019 Öğretim Yılı için Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Başvuruları Başladı.
Eklenme Tarihi: 12 Haziran 2018, 16:59
Son Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2020, 14:18

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı 2018-2019 Öğretim Yılı için Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora başvuruları başladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, programlarımız YÖK ve YÖDAK onaylı olup 2018-2019 Öğretim Yılı için 40 Lisans, 15 Yüksek Lisans ve 5 Doktora öğrencisi kabul edecektir.

Sınavlar 4-5 Temmuz 2018 saat 10.00’da ve 18-19 Eylül 2018’de olmak üzere ayrı ayrı iki sınav gerçekleştirilecektir. Sınav, Eğitim Sarayı Giriş Katı, Müzik Öğretmenliği Koro-Orkestra Sınıfı’nda yapılacaktır. Temmuz ayındaki yetenek sınavına giremeyen öğrenciler, 18-19 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacak olan özel yetenek sınavına girebileceklerdir..

Kayıt Yapılabilecek Adresler:

• Yurt dışında bulunan T.C. yurttaşı adaylar, bulundukları illerdeki Yakın Doğu Üniversitesi Temsilciliklerine veya [email protected] adresine;
  • KKTC’de bulunan T.C. ve KKTC yurttaşı adaylar ise Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına veya 0392 223 64 64 numaralı telefonu arayarak ön kayıt yaptırabileceklerdir.

*Ön kayıtlar ücretsizdir.

Lisans Sınav İçeriği:

• Tartım tekrarı
  • Tek ses, aralık, akor
  • Tonal – makamsal ezgi tekrarı
  • Öğrencinin hazırladığı şarkı
  • İstiklal Marşı
  • Öğrencinin çalgı performansı
  • Yazılı sınav – mülakat.

Yüksek Lisans Sınav İçeriği:
Yazılı:

• Eser çözümleme
  • Müzik Eğitimi ile ilgili sorular

Sözlü:

• Lisans üstü seviyede 1 etüt, 1 eser
  • Sözlü mülakat

Doktora Sınav içeriği:
Yazılı:

• Eser çözümleme
  • Müzik Eğitimi ile ilgili sorular

Sözlü:

• Doktora seviyesinde 1 etüt, 1 eser
  • Sözlü mülakat

*Detaylı bilgi için [email protected] adresine e-posta yollayabilir ya da (0392) 223 6464–168 numaralı telefondan bölüme ulaşabilirsiniz.