Eklenme Tarihi: 23 Nisan 2016, 11:53
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 13:01
Yakın Doğu Üniversitesi 4. Uluslararası Medya Çalıştayı Düzenlendi

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen 4. Uluslararası Medya Çalıştayı, Türkiye’den ve KKTC’den önemli isimleri ağırladı.

4. Uluslararası Medya Çalıştayı, YDÜ İletişim Fakültesi bünyesindeki Gazetecilik, Radyo, TV ve Sinema, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Görsel İletişim ve Tasarım, Film Yapımı ve Yayıncılık bölümleri öğrencilerine yönelik söyleşi ve atölye çalışmaları kapsamında gerçekleşti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, gazeteci Bahadır Selim DİLEK, animasyon Sanatçısı Barış ATİKER, yönetmen Biket İLHAN ve kurumsal iletişim uzmanı Fevzi TANPINAR, YDÜ İletişim Fakültesi öğrencileriyle biraraya gelerek mesleki deneyimlerini öğrencilere aktardığı belirtildi.

Söyleşinin ardından gerçekleştirilen atölye çalışmaları sonucunda öğrencilere katılım sertifikası verildi.

Yakın Doğu Üniversitesi 4. Uluslararası Medya Çalıştayı Düzenlendi

“Öğrencilerimizi Mesleki Açıdan Hayata En İyi Şekilde Hazırlıyoruz”
YDÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Gökçe KEÇECİ “Yoğun geçen eğitim sürecine paralel olarak gerçekleştirdiğimiz atölye çalışmalarıyla, öğrencilerimizi mesleki açıdan hayata en iyi şekilde hazırlamayı amaçlıyoruz. Mesleğinde başarılı olan kişileri buraya davet ederek hayat tecrübelerinden faydalanmaya çalışıyoruz. Önceki yıllarda da olduğu gibi bu yılda birbirinden değerli isimleri buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencileriyle birlikte “stop motion animation” tekniği kullanılarak kavramsal çalışmalar üreten Doç. Dr. Barış ATİKER’in atölyesi oldukça kalabalık bir katılımcı grupla birlikte verimli geçtiği belirtildi.

Gazetecilik Bölümü öğrencileriyle “siyasi gazetecilik” kapsamında çalışma yapan Bahadır Selim DİLEK, öğrencilere yirmi yıllık profesyonel gazetecilik hayatından kesitler vererek örnek çalışmalar konusunda fikir üretildi.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü kapsamında seminer veren ve Çalıştay gerçekleştiren Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi TANPINAR ise; kurum içi ve kurum dışı halkla iletişim yöntemlerini, uygulanmış bir proje üzerinden anlatarak her bir öğrencinin fikirsel anlamda katkı koymasını sağladı.

Ünlü yönetmen Biket İLHAN, üç gün süren "kısa film atölyesi" düzenledi
Radyo TV ve Sinema Bölümü’nün konuğu olan ünlü yönetmen Biket İLHAN, üç gün süren bir "kısa film atölyesi" düzenledi.

Bölüm öğrencileri yanı sıra diğer bölümlerden öğrencilerin de katıldığı atölyede senaryo geliştirme, film seti oluşturma ve çekim aşaması üzerinde duruldu. Öğrenciler tarafından yazılan senaryoya bağlı olarak Lefkoşa'da Yiğitler Parkı ve Arabahmet bölgesinde çekimler yapıldı.

Yönetmen Biket İLHAN, kısa film atölyesi boyunca öğrencilere bilgi ve deneyimlerini aktarıp çalışma süresi boyunca her aşamada yönlendirmelerde bulundu. İLHAN’nın kısa film atölyesi yanı sıra söyleşi ve film gösterimleri de düzenledi. Medya çalıştayı kapsamında, ayrıca İLHAN'ın yönettiği Mavi Gözlü Dev filmi için de İletişim Fakültesi’nde özel gösterim yapıldı.