Yakın Doğu Üniversitesi 2022 Bilim Ödülleri
Eklenme Tarihi: 16 Mayıs 2023, 08:28

Ödül Kategorileri ve Şartları

• Yakın Doğu Üniversitesi 2022 yılı Bilim Ödülleri, öğretim elemanlarımızın Akademik Performans Değerlendirme sistemindeki verileri kullanılarak belirlenecektir. Bu nedenle bireysel başvurular kabul edilmeyecektir.
  • Araştırmacı sayısı 25’in üzerinde olan makaleler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Aynı kategoride bir üst ödülü almaya hak kazanan öğretim elemanlarına, o kategorinin üst ödülü verilecektir.
  • Bilim Ödülleri Töreni 25 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecektir.

1. Yayın Ödülü
1 Ocak 2022 – 31 Aralık 2022tarihleri arasında “Web of Science” veya “Scopus” ‘ta taranan dergilerde yayımlanmış makalelerin (orjinal çalışma, derleme, olgu sunumu) Kümülatif Yayın Puanı (KYP) 5’in üzerinde olan öğretim üyelerine (yardımcı doçent, doçent, profesör) “Yayın Ödülü” verilecektir.

2. Yayın Onur Ödülü
Yayın Ödülü’nü alan öğretim üyeleri arasında Toplam Puanı (KYP x Toplam Etki Faktörü) en yüksek olan 1 yardımcı doçent, 1 doçent ve 1 profesöre “Yayın Onur Ödülü” verilecektir.

3. Genç Araştırmacı Ödülü
1 Ocak 2022 – 31 Aralık 2022 tarihleri arasında “Web of Science” veya “Scopus”ta taranan dergilerde yayımlanmış makalelerinin (orjinal çalışma, derleme, olgu sunumu) KYP’si2ve üzerinde olan öğretim elemanlarına (Yüksek Lisans/Doktora öğrencisi, Uzman Hekim, Dr.) “Genç Araştırmacı Ödülü” verilecektir.

4. Genç Araştırmacı Özendirme Ödülü
Genç Araştırmacı Ödülü’nü alanlar arasında Toplam Puanı (KYP x Toplam Etki Faktörü) en yüksek olan bir öğretim elemanına “Genç Araştırmacı Özendirme Ödülü” verilecektir. Genç Araştırmacı Özendirme Ödülü Sağlık, Fen, Sosyal ve Eğitim Bilimleri olmak üzere 4 alanda verilecektir.

5. En Etkili Araştırmacı Ödülü
1 Ocak 2022 – 31 Aralık 2022 tarihleri arasında yapılan araştırma makalelerinin toplam etki faktörü ve Google Scholar atıf sayısı Toplam Puanı (Atıf Sayısı x Toplam Etki Faktörü) en yüksek olan 1 yardımcı doçent, 1 doçent ve 1 profesöre “En Etkili Araştırmacı Ödülü” verilecektir.

6. En İyi Akademik Performans Ödülü
1 Ocak 2022 – 31 Aralık 2022 tarihleri arasında Akademik Liyakat Göstergesi (ALG) en yüksek olan 1 yardımcı doçent, 1doçent ve 1 profesöre “En İyi Akademik Performans Ödülü” verilecektir.

7. Dr. Suat GÜNSEL Bilim Ödülü

• Ödül, Üniversitemiz öğretim üyeleri arasından bir kişiye, yalnızca bir defaya mahsus verilecektir.
  • Değerlendirmede, öğretim üyelerimizin 1 Ocak 2022 – 31 Aralık 2022 tarihleri arasındaki akademik faaliyetleri dikkate alınacaktır.
  • Aşağıda belirtilen 1. ile 5. maddeler arasındaki kriterlere göre en iyi 10öğretim üyesi Dr. Suat Günsel Bilim Ödülü Komisyonu tarafından değerlendirilecek ve aralarından 5 aday Mütevelli Heyeti Başkanlığı’na sunulacaktır. Komisyon,5 adayı belirlerken altta verilen sayısal kriterlerin yanı sıra adayların kuruma, ülkeye ve insanlığa olan katkılarını da dikkate alacaktır.
  • Belirlenen 5 aday Mütevelli Heyet Başkanı tarafından Günsel Aile Kurulu’na önerilecek ve ödül almaya hak kazanan öğretim üyesi, Günsel Aile Kurulu tarafından belirlenecektir.
  • Değerlendirmede;
  1. Adayın 2022 yılına ait yayınları (%20),
  2. 2022 yılına ait yayınlarının etki faktörleri toplamı (%20),
  3. 2022 yılına ait Google Scholar atıfları (%20),
  4. 2022’de mezun edilen doktora öğrencisi sayısı (%10),
  5. 2022’de mezun edilen yüksek lisans öğrencisi sayısı (%5)
  6. Dr. Suat Günsel Bilim Ödülü Komisyonu değerlendirmesi (%25) kriterleri kullanılacaktır.