Yakın Doğu Melekleri’nden Zorlu Galibiyet
Eklenme Tarihi: 07 Aralık 2015, 14:24
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 08:34

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi 7. haftasında Hatay Büyükşehir Belediyespor ile deplasmanda karşılaşan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, yüksek tempolu maçtan ikinci uzatmaların sonucunda 104-99 skorla galip ayrılan taraf oldu.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ilk periyotta 16-15 skorla Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı üstün ayrılırken, ilk yarıyı 37-33 skorla mağlup kapattı. Üçüncü periyotta 53-53 sağlanan eşitlik, dördüncü periyotta da bozulmadı ve 74-74 skorla uzatmaya gidildi. İlk uzatmada 88-88 skorla gidilen ikinci uzatmadan 104-99 skorla galip ayrılan taraf Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı oldu. Yüksek tempolu maç için takım koçu ve oyuncuları şunları söyledi.

Alper Durur: “Temposu Hiç Düşmeyen Bir Karşılaşma Oldu”

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı koçu Alper Durur, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada skordan son derece memnun olduklarını ifade etti. “Hatay Büyükşehir Belediyespor ligde liderliğe oyanayan güçlü bir takım. Son iki maçta aldığımız derslerden sonra çok çalıştık ve bu maçta artık takım olma yolunda olduğumuzu gösterdik. İzlemesi son derece keyifli ve temposu hiç düşmeyen bir maç oldu. Son bölümde takımın yaptığı acemi işler nedeniyle maç uzatmaya gitti. Yeni çıkmış bir takım olarak bu sezon, ligi tanıma senemiz. Heyecan verici oyuncularımız var. Böyle rekabet seviyesi yüksek maçlar çok önemlidir. Takım olma adına çok büyük adım attığımız düşünüyorum.. Tüm güçleri ile oynayan oyuncularımızı tebrik ediyorum.” dedi.

Tiffany Hayes: “Son Derece Zorlu Bir Maç Sonunda Galip Ayrılan Taraf Olmaktan Mutluyuz”

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı gard pozisyonu oyuncularından Tiffany Hayes, karşılaşmanın zorlu geçtriğini bu yüzden galibiyetin ayrıca daha güzel hissettirdiğini ifade etti. “Takım olarak güçlü bir rakip karşısında deplasmanda Alyssa Thomas’ın da olmadığı bir kadro ile oynadık. Her maça yenmek için çıkıyoruz; fakat bu karşılaşmada tempo hiç azalmadı. Bu yüzden bu maçtan galip ayrılan taraf olmak bizim için daha da değerli oldu. Tüm arkadaşlarımla birlikte sahada var gücümüzle oynadık ve sonucunda da galip geldiğimiz için çok mutluyum” dedi.

Simay Karaman: “Mücadelemizin Karşılığını Aldık”

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı yeni transferlerinden Simay Karaman, özellikle uzatmalarda sadece hedeflerini ve kazanmayı düşünerek oynadıklarını söyledi. “Takım olarak ilk sekizde olma hedefimiz var ve bunun için çalşıyoruz. Bu hedef doğrultusunda da her maça kazanmak için çıkıyoruz. Hatay Büyükşehir Belediyespor güçlü bir rakipti; fakat sadece kazanmaya odaklandığımız için uzatmalar sonunda galip ayrılan taraf olduk. Sadece kazanmak için gücümüzün son damlasına kadar mücadele ettik; sonuçtan çok mutluyuz” dedi.