Eklenme Tarihi: 18 Ekim 2016, 10:31
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 14:33
Yakın Doğu Koleji Öğrencileri Kıbrıs Kültür ve Tarihini Gezerek Öğreniyor

Yakın Doğu Koleji, akademik başarılarının yanı sıra yine bu eğitim öğretim yılında da kültür gezileriyle adından sıkça bahsettirmeyi amaçlamaktadır.

YDK Öğrencilerin derslerdeki teorik bilgilerine ek olarak Kıbrıs’ın tarihi yerlerini bizzat görerek kendi kültürlerini tanımaları ve yaşanmışlıkları hissetmeleri kültür birikimleri için de önemli.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, YDK Ortaokul Tarih Kulübü ile Fotoğrafçılık Kulübü ortak kültür gezileri gerçekleştirmeyi amaçlayarak, gezilerin ilkini Lefkoşa’nın en güzel kültürel miraslarından olan Büyük Han’a gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yakın Doğu Koleji Öğrencileri Kıbrıs Kültür ve Tarihini Gezerek Öğreniyor

Büyük Han gezisinde öğrenciler, Kıbrıs Halk Sanatlarından ‘Lefkara El İşi ve İpek Kozası’ atölyelerini ziyaret edip fotoğraflama imkanı buldular. Ayrıca Tarih öğretmenlerinden yapının tarihi özellikleri hakkında bilgi alarak derslerde gördükleri bilgileri pekiştirme imkanı elde ettiler. Hem fotoğraf çekme imkanı bulup hem de yapıyı doyasıya gezen öğrenciler, kendi birikimlerini de ülkemize gelen turistlere de aktarma imkanı buldular.

Eğitici olduğu kadar öğrencilerin sosyalleşmesi açısından da faydalı geçen geziden tüm öğrenciler mutlu ayrıldılar.

Açıklamada, Yakın Doğu Koleji 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında da sosyal ve kültürel gezilere devam edeceği ve öğrencilere adanın tüm kültürel zenginliklerinin tanıtılacağı vurgulandı.