Uluslararası Diş Hekimliği Birliğine Üye Ülkelerden Öğrenciler YDÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde Staj İmkanı Buldu
Eklenme Tarihi: 20 Temmuz 2016, 14:51
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 09:35

Dünya Diş Hekimleri Birliği’nin alt grubu olan Uluslararası Diş Hekimliği Öğrenci Birliği’ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden ilk Diş Hekimliği Fakültesi olma özelliği ile 2013 yılında üye olan Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, yaz dönemi öğrenci değişim programı kapsamında dünyanın farklı ülkelerinden stajyer öğrencileri kabul ediyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Yaklaşık 130 ülkeden 200 ulusal diş derneği ve uzman gruplarının olduğu bir platform olan, dünya genelinde 1 milyondan fazla diş hekiminin temsilcisi konumunda olan Dünya Diş Hekimleri Birliği’nin alt dalı olan Uluslararası Diş Hekimliği Öğrenci Birliği’ne üye olan Yakın Doğu Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi yaz dönemi değişim programı ile ağırladığı öğrencilere hem klinik gözlemi yapabilme hem de hasta tedavisinde uygulama şansı vererek tecrübe kazanmalarına imkan sağlıyor.

Prof. Dr. Serap ÇETİNER: Öğrenciler, hasta tedavilerinde kendi ülkelerinde olmayan tedavi yöntemlerini öğreniyorlar

Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Serap ÇETİNER konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu yıl Eylül ayına kadar Fakülteye, Uluslararası Öğrenci Birliğine üye olan ülkelerden 11 diş hekimliği öğrencisinin yaz stajı için geleceğini söyledi. ÇETİNER, bu programla öğrencilerin buradaki uygulamalı eğitimden yararlanarak kendilerini geliştirdiklerini aynı zamanda yeni yöntemler öğrendiklerini ifade ederek şunları söyledi: “Şu anda Polonya Poznan University of Medical Science’dan gelen ve Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Kliniklerinde gözlemci olarak staja başlayan iki öğrenci kendi ülkelerinde olmayan sedasyonla hasta tedavisi yapmayı öğrenerek tecrübe edindiler. Prof. Dr. Serap ÇETİNER, bu yıl program çerçevesinde çok başvuru olduğunu ancak öğrenci sayısının sınırlandırıldığını belirterek, Slovakya, İtalya, Polonya ve Malezya’dan 11 öğrencinin 15 gün boyunca kliniklerde gözlem yapacağını söyledi. Ayni şekilde Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri de yurt dışında ayni staj imkanlarından faydalanmaktadırlar” dedi.