Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Başkanlığını Yaptığı İslam Düşünce Enstitüsü’nde Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencilerini Ağırladı
Eklenme Tarihi: 17 Temmuz 2023, 07:17

Yaz dönemi eğitimleri için Ankara’da bulunan Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, mesleki eğitim kurslarına katılırken başkentte pek çok ziyaret gerçekleştirdi. Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kelebek’in de eşlik ettiği öğrenciler, Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret ettiler. Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in başkanlığını yaptığı İslam Düşünce Enstitüsü’nü de ziyaret eden öğrenciler, Prof. Dr. Görmez’le de görüşerek bir süre sohbet ettiler.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de ziyaret ettiler
Yaz eğitim programı kapsamında Ankara’da bulunan Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde takviye Arapça dersleri de görüyor. Eğitim ve kültürel geziyi birleştiren bir program dahilinde Ankara’yı da gezen öğrencilerin ilk duraklarından biri Türkiye Büyük Millet Meclisi oldu. Gezi kapsamında tarihi ve siyasi bilgiler edinen öğrenciler, Meclis binasındaki tarihi, salonları, heykelleri ve diğer önemli noktaları da görme fırsatı buldu.

Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de başkanlığını yaptığı İslam Düşünce Enstitüsü’nde Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerini ağırladı. Görev süresince Kuzey Kıbrıs’ta din eğitimi bağlamında yaptığı hizmetleri anlatan Prof. Dr. Mehmet Görmez, öğrencilere, İslami eğitim ve İslam kültürünü daha derinlemesine öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.

Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez: “Arapça dil eğitimine, İslami literatüre hakimiyet açısından olduğu kadar öğrencilerimizin dil yetkinliklerini geliştirme ve kültürel birikimlerini artırmaları açısından da önem veriyoruz.”
Her yıl öğrencileri için yaz eğitim programları hazırladıklarını söyleyen Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez ise “Arapça dil eğitimine, İslami literatüre hakimiyet açısından olduğu kadar öğrencilerimizin dil yetkinliklerini geliştirme ve kültürel birikimlerini artırmaları açısından da önem veriyoruz” ifadesini kullandı.

Kendilerini ağırlayan Prof. Dr. Mehmet Görmez’e de teşekkür eden Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez, başkanlığı döneminde KKTC’ye gösterdiği ilgi için de teşekkür etti.