Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Teknikerleri Diplomalarını Aldı
Eklenme Tarihi: 27 Ocak 2017, 11:28
Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 14:51

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2016-2017 Güz Dönemi mezuniyet töreni Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi 101 Nolu Salon’da gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkliler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, törene YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nail BULAKBAŞI, öğretim elemanları, öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören Gazi Mustafa Kemal Atatürk, KKTC lideri Dr. Fazıl KÜÇÜK, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. DENKTAŞ ve şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Törene Elektironero-Fizyoloji bölümü mezunları adına Tuğba ALP, bölümün ilk teknikerleri olduklarını belirterek, bu zorlu eğitim sürecinde yol gösteren hocalara teşekkür etti.

Tuğba ALP, “Üzerlerimizdeki Hiçbir Emeği Boşa Çıkarmadan Topluma ve İnsanlığa Faydalı Bireyler Olacağız"

Tuğba ALP, “üzerlerindeki hiçbir emeği boşa çıkarmadan topluma ve insanlığa faydalı bireyler olabilmeyi diledi. Üzerimizdeki sosyal sorumlulukları gözardı etmeden ülkemiz milletimiz ve tüm insanlık için faydalı işler yapan en önemlisi gelecek nesillere örnek teşkil edecek birer birey olacağımızı temenni ediyorum” diyerek konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitim ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı yüksek bir toplum halinde yaşatır; yada millet esaret ve sefalete tahrik eder. Bizler bu söz doğrultusunda özgür bir millet olarak yaşamaya devam etmek istiyoruz” sözleriyle sonlandırdı.

Prof. Dr. Nail BULAKBAŞI; "SHMYO Halkımıza Daha Iyi ve Kaliteli Sağlık Hizmeti Vermek Ve Nitelikli Sağlık Personeli Yetiştirmek Amacıyla Kuruldu"

Ardından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nail BULAKBAŞI, yurdumuzda iyi yetişmiş nitelikli sağlık teknikeri açığı çok fazla ve bu açığı değerlendirerek Kurucu Rektör Dr. Suat İ. GÜNSEL’in engin öngörü ve direktifleri doğrultusunda halka daha iyi ve kaliteli sağlık hizmeti vermek ve nitelikli sağlık personeli yetiştirmek amacıyla kurulan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Görüntüleme, Radyo Terapi, Elektironero-Fizyoloji, Tıbbi Dökümasyon ve Sekreterlik ve Diyaliz bölümlerinden toplam 42 öğrenci mezun olarak tekniker ünvanını alacaklarını belirtti.

Prof. Dr. Nail BULAKBAŞI, “okulumuzda uluslararası mesleki ölçütlere uygun olarak hazırlanmış eğitim programları ve tamamına yakını Yakın Doğu Üniversitesi’nin başta Tıp Fakültesi olmak üzere Sağlık Bilimleri, Eczacılık Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler ve Atatürk Eğitim Fakülteleri’nin değerli öğretim elemanlarından oluşan zengin eğitim kadrosu ile çağdaş bilimsel ve etik değerler dışında kaliteli bilgi ve beceriyle donatılmış nitelikli sağlık teknikerleri yetiştirmeyi amaçlıyoruz”dedi.

Prof. Dr. Nail BULAKBAŞI; "Kendi Aranızda Aranan Bir Tekniker Olacağınıza Bizleri Ve Üniversitemizi Her Zaman Gururlandıracağınıza Yürekten İnanıyorum"

Mesleğin temasının insan olduğunu mesleği yaparken her zaman hastalara karşı anlayışlı ve merhametli olmalarını ifade eden Prof. Dr. BULAKBAŞI mezun öğrencilere, “kendi aranızda aranan bir tekniker olacağınıza ve bu sayede de bizleri ve yetiştiğiniz eğitim yuvası olan Yakın Doğu Üniversitesini her zaman gururlandıracağınıza yürekten inanıyorum” dedi.

Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ; "Bu Zorlu Eğitim Sürecinde Hocaların Yanında Ailelerin de Göstermiş Olduğu Özveri Gözardı Edilemez"

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ ise, “ilk olarak öğretim elemanları kadrosuna ve idari kadrosuna çok teşekkür ediyorum. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundaki öğrencilerin öğrenme isteğinin fazla oluşu bizleri gururlandırıyor. Bu zorlu eğitim sürecinde hocaların yanında ailelerin de göstermiş olduğu özveri gözardı edilemez. Tüm mezunlara başarılar dilerim” dedi.

Mezunlar Mesleki Yemin Etti
Konuşmaların ardından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nail BULAKBAŞI eşliğinde mesleki yemin edildi. Ardından öğrencilere diplomaları takdim edildi ve sonrasında mezunlar keplerini fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar.

Haberin Videosu