Sivas Belediyesi ve Sivas Muharip Gaziler Derneği ile Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nden Heyetler Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel’i Ziyaret Etti
Eklenme Tarihi: 03 Şubat 2018, 16:37
Son Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2020, 13:46

Sivas Belediyesi, Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği ve Sivas Muharip Gaziler Derneği’nden bir heyet, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel’i Makamında Ziyaret Etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre ziyarete, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sivas Başkanı Fuat Ahıskalı, Sivas Belediyesi’nden Harun Koç, Mehmet Kaynak, Levent Olgun, Kaya Erdoğan, Ünal Torun ve Kıbrıs Gazilerinden oluşan bir heyet eşlik ederken, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş’da hazır bulundu.

Doç. Dr. İrfan Günsel; “Bu Toprakların Daha Refah, Daha İleri, Daha Önde Olması İçin Gecemizle Gündüzümüzle Çalışıyoruz.”
Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel kabul de yaptığı konuşmada, “Sizleri burada görmek ayrı bir mutluluk, ayrı bir sevinç, ayrı bir gurur bizim için. Sizlerin kanını canını döktüğü bu toprakların daha refah, daha ileri, daha önde olması için gecemizle gündüzümüzle çalışıyoruz. Sizlere yakışmaya, layık olmaya çalışıyoruz. Güzel işler, güzel haberler duyurmaya çalışıyoruz buralardan. Bu heyecanla bugünde sizlerle birlikte olmak büyük bir mutluluk. Hoşgeldiniz, şeref verdiniz.” Dedi.

Günsel; “Bugün tüm dünyaya, sizlerin sayesinde huzurun sağlanmasıyla mühendisler, doktorlar, hukuçular yetiştiren bir eğitim adası oldu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. Yakın Doğu Üniversitesi, 114 farklı ülkeden öğrencinin geldiği bir üniversite kampüsüne sahip . Kıbrıs aslında çok farklı bir adadır. Hem iklimiyle, hem insanıyla çok sıcaktır. Ülkemizin gelişmesinde her zaman Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük katkıları vardır.” diye konuştu.

Günsel, “Her zaman biliniz ki burda kardeşleriniz var. Türkiye- Kıbrıs için kullanılan tabir, aslında çok yerindedir. Anavatan - Yavruvatan, işte anayla yavrunun ayrılması mümkün değildir. Biz böyle görüyoruz. Böyle hissederiz. Bugünlerde duyup üzülmüş olduğunuz küçük çaplı çatlak sesler olabilir. Bunlar küçük seslerdir. Ancak bunun Kıbrıs Türkü’nü yansıtmadığını bilmenizi isterim. Kıbrıs Türk’ünü Yakın Doğu Üniversitesi gibi kurumlarıyla, yüzü anavatanına dönük büyük çoğunluktadır. Burda her zaman kardeşleriniz, eviniz, ülkeniz, üniversiteniz var.” Dedi.

“KKTC’nin İlim İrfan Yuvasına Dönmüş Olması Bizleri Fazlasıyla Gururlandırmıştır”

Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Hızal ile Sivas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Fuat Ahıskalı, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek; “ uğruna canlarımızı verdiğimiz, kanlarımızı döktüğümüz bu toprakları İlim irfan yuvası haline getirmiş olmanız bizleri fazlasıyla gururlandırmıştır. Bu ada ülkesine yapmış olduğunuz katkılardan dolayı ayrıca mutluluğumuzu ve teşekkürlerimizi belirtmek isteriz “ denildi.

Ziyaret sonunda Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sivas Başkanı Fuat Ahıskalı, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel’e Sivas şehitliğinden getirdikleri toprağı ve Türkiye Cumhuriyeti bayrağını takdim ettiler.. Doç.Dr. İrfan S.Günsel ise bayrağı öperek teslim aldı. Doç.Dr. İrfan S. Günsel ise, günün anısına heyete plaket takdim etti.

Ziyaretler anı fotoğraflarının çekilmesi ile son buldu.