Eklenme Tarihi: 15 Nisan 2016, 13:30
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 13:21

Siber Güvenlik uzmanları Reyhan Güner ve Yavuz Yener Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü Güvenlik Akademisi programı kapsamında “Modern Strateji”, “Siber Terörizm” ve “Siber Savaş” konularında seminer verecekler.

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü tarafından düzenlenen Güvenlik Akademisi kapsamında iki önemli uzman isim Reyhan Güner ve Yavuz Yener Siber Terör ve Siber Terörizm kavramlarını program katılımcıları ile birlikte irdeleyecekler. Modern Strateji, Siber Savaş ve Siber Saldırı konularının tartışılacağı program 16 Nisan 2016 Cumartesi günü saat 10:00’da Yakın Doğu Büyük Kütüphanesi Salon 4’te gerçekleştirilecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü tarafından düzenlenen ve çok önemli isimlerin konuşmacı olarak konuk olduğu, açılısını TBMM eski Başkanı Cemil Çicek’in yaptığı, ilk oturumlarında uluslararası ilişkiler ve güvenlik çalışmalarının önemli uzman ve uygulayıcıları Prof.Dr. İlter Turan, Doç.Dr. Ahmet K.Han, Ergün Olgun, Emekli Büyükelçi Onur Öymen, Doç. Dr. Nihat Ali Özcan, Ercan Çitlioğlu, Necdet Pamir ve Faruk Demir gibi önemli isimlerin konuşmacı olarak yer aldığı Güvenlik Akademisi Sertifika Programı’nın bu oturumunun konukları radikal politikalar ve terör araştırmacısı Reyhan Güner ve savunma sanayii ve siber güvenlik araştırmacısı Yavuz Yener olacak.

Doç. Dr. Umut Koldaş: Geleceğin Güvenlik İnşası Siber Dünyada Gerçekleşiyor

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü Güvenlik Akademisi kapsamında gerçekleşecek olan siber güvenlik seminerleri ile ilgili açıklamada bulunan Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş, Güvenlik Akademisi kapsamında güvenliğin farklı boyutlarını örnek olay analizleri ve uzman görüşleri ışığında irdelemeyi amaçladıklarını ifade etti. Siber güvenliğin özellikle 21. yüzyıldaki güvenlik anlayışına damga vuran bir alan olması nedeniyle derinliğine ve sistematik bir şekilde incelenmesi gereken bir güvenlik sektörü olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Umut Koldaş, bu alanda sistematik çalışmaların önemine vurgu yaptı. Toplumsal yaşamın her alanına girmiş olan siber teknolojinin artık insanların günlük yaşamını belirleyen bilgi ve belgelere erişimde asal bir olgu haline geldiğini kaydeden Doç. Dr. Koldaş, siber güvenliğin bireyden topluma, kurumlardan devlet ve uluslararası yapılara kadar her düzeyde farklı aktörlerin bütünsel güvenliğinin temel bileşenlerinden biri olduğunu ifade etti. Geleceğin güvenliğini tasarımlarken ve bu konuyla ilgili bilimsel çalışmalar yaparken siber güvenlik alanının ihmal edilemeyecek bir öneme sahip olduğunu belirten Doç. Dr. Koldaş, Güvenlik Akademisi kapsamında uzman isimler tarafından verilecek Modern Strateji, Siber Savaş, Siber Terörizm konulu seminerlerin bu konuyla ilgili sistemli bir tartışma ortamı yaratmak için önemli bir adım olacağına inandıklarını ifade etti.

Siber Savaş, Siber Saldırı, Siber Terör ve Siber Terörizm

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü Güvenlik Akademisi programı kapsamında gerçekleşecek seminerlerin ilki, alanında uzman araştırmacı Reyhan Güner tarafından verilecek. ‘’Siber Savaş, Siber Saldırı, Siber Terör ve Siber Terörizm” başlıklı seminerde günümüzün önemli ve tartışmalı konularından olan Siber Terör kavramı tüm boyutları ile ele alınacak. Seminerde Reyhan Güner Siber Savaş ve Siber Saldırı kavramlarını açıklayacak ve bu konuların farklı yönlerini program katılımcıları ile birlikte irdeleyecek. Uluslararası Stratejik Araştırmaları Kurumu (USAK) Amerika Araştırmaları Merkezi araştırmacısı olan Reyhan Güner’in radikal politikalar, terör ve Kürt meselesinin güvenlik bağlamı konularında çalışmaları bulunuyor

Modern Strateji ve Türkiye’nin Siber Gücünün Mobilizasyonu

Güvenlik Akademisi programının bir diğer önemli konuşmacısı ise, uluslararası güvenlik ve siber terör uzmanlarından Yavuz Yener olacak. Yener program kapsamında “Modern Strateji ve Türkiye’nin Siber Gücünün Mobilizasyonu” başlıklı seminer verecek. USAK Güvenlik Araştırmaları Merkezi’nde araştırma asistanlığı yapan Yavuz Yener, uluslararası güvenlik, askeri stratejiler, askeri gücün dış politikada stratejik kullanımı, savunma sanayi ve siber güvenlik konularında çalışmalarına devam ediyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, güvenlik kavramları ve uygulamaları odaklı Güvenlik Akademisi sertifika programı farklı konu başlıklarıyla ve farklı uzmanların konuşmacı olarak katılımıyla 21 Mayıs 2016 tarihine kadar devam edecek. Yakın Doğu Enstitüsü Güvenlik Akademisi ve diğer kısa dönemli eğitim programları hakkında daha detaylı bilgi www.neu.edu.tr web sayfasından, [email protected] e-posta adresinden, Yakın Doğu Enstitüsü facebook sayfasından (yakindoguenstitusu), 223 64 64 (dahili 532) ve 0533 829 97 36 telefonlardan alınabilir.