Sanatçı Serenad Bağcan’la “Müziğin İyileştirici Gücü” Konulu Müzik Dinletisi Yakın Doğu Üniversitesinde
Date Added: 16 Mayıs 2018, 08:15
Last Updated Date:01 Nisan 2022, 10:06

Fazıl Say’ın konserlerinde ünlü piyaniste vokaliyle eşlik ederek dikkatleri üzerine çeken müzisyen ve sanatçı Seranad Bağcan, Yakın Doğu Üniversitesi’nde konferans ve müzik dinletisi sunacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Seranad Bağcan’nın “Müziğin İyileştirici Gücü” adı altında vereceği konferansla birlikte müzik dinletisi sunacağı duyuruldu. Etkinlik, 16 Mayıs Çarşamba günü saat 12.30’da, Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi, turuncu salonda halka açık ve ücretsiz yer alacak.

Bağcan, etkinlikte müzik ile sağlık arasındaki ilişkiyi ele alarak müziğin iyileştirici gücü ile ilgili bilgiler paylaşacak. Sunumun ardından müzik dinletisi sunacak.

Seranad Bağcan Kimdir?
Bütün ailesi müzisyen olan sanatçı, çocukluğundan beri müzikle iç içedir. Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu olan Serenad Bağcan, üniversite döneminde de müzik çalışmalarına ara vermeden devam etmiştir. Profesyonel olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı DevletÇoksesli Korosu Alto sanatçısı olarak görev almıştır. Yurtiçi ve yurtdışında başarılı konserler veren sanatçı eserleri yorumlarken içselleştirerek icra etmesi yorumculuğunda ön plana çıkmış bir unsurdur. Ailesinin geniş perspektifli müzik yapısından dolayı da Türk HalkMüziği eserlerini oldukça başarılı yorumlamaktadır. Bu iki türü sentezlemesi ile kendine has bir stil yaratmıştır. Müziğin pek çok türünde yazılmış şarkıları icra etmesi sebebiyle repertuvarı geniş bir yelpazeden oluşmaktadır.

Fazıl Say’ın “20 yıldır aradığım ses” olarak nitelendirdiği ve İlk Şarkılar, Yeni Şarkılar, Sait Faik, Yunus SırtındakiÇocuk Hermiyas, Nazım Hikmet Oratoryosu projelerinde birlikte çalıştığı sanatçı şu sıralar kendi solo albümü üzerinde çalışmaktadır.