Romanya ve Türkiye’de Hastalığına Çare Bulunamayan Hasta Sağlığına Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde Kavuştu
Eklenme Tarihi: 23 Ekim 2016, 01:20
Son Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2020, 13:53

Romanya ve Türkiye’deki Sağlık Kurumlarında Çare Bulamayan, Sağ Kalçasında Kanlanmanın Bozulmasına Bağlı Kireçlenme Oluşan, Tıp Literatüründe ise Femur Başı Aseptik Nekrozu Olarak Bilinen Hastalıkla Mücadele Eden 43 Yaşındaki Romanyalı Hasta, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde Sağlığına Kavuştu.

Romanyalı hasta ilk olarak Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği ile iletişime geçerek hastalığın tedavi süreci hakkında bilgi aldı daha sonra tedaviye ikna olarak Romanya’dan Kıbrıs’a geldi. Öncelikle Ortopedi ve Travmatoloji Servisi’ne yatırılarak, tedavi için operasyon öncesi ileri tetkik ve planlama yapılan hasta daha sonra ameliyata alındı.

Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kaan ERLER başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilen total kalça protezi ameliyatının ardından hasta, 24 saat içinde tüm kalça hareketlerini yapabilecek duruma gelerek, ayağa kalkıp adım attı. Ameliyat sonrası 7. günde, hastaya fizik tedavi programı da uygulanarak, hasta ve hasta yakını, total kalça protezi bulunan hastaların uygulaması gereken hareketler hakkında bilgilendirilerek taburcu edildi.

Romanyalı hasta 25 yıldır hemşire olarak bir üniversite hastanesinde çalıştığını, uzun yıllar bu hastanede tedavi gördüğünü, uygulanan tedavinin sonuç vermemesi üzerine, Türkiye’de başvurduğu sağlık kurumlarında da olumlu sonuçlar alınamaması üzerine, internet üzerinden yaptığı araştırmalar sonucu çareyi Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde aramakta bulduğunu anlattı. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde sağlığına kavuşan Romanyalı hasta, başta Prof. Dr. Kaan ERLER olmak üzere tedavi sürecinde bulunan tüm doktor, hemşire ve sağlık personeline teşekkür ederek, çok rahat bir ameliyat süreci ile sağlığına kavuştuğunu ifade etti.

Prof. Dr. Kaan ERLER; “Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Ekip Ruhuyla Hasta Odaklı Hizmetler Veriyor”
Hastanın tedavi amacıyla Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ni tercih etmesi konusunda açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Kaan ERLER, yurtiçinden ve yurt dışından olmak üzere birçok hastanın Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ni tercih ettiğini, uzman kadro ve teknolojik olanaklardan yararlanarak sağlığına kavuştuğunu belirtti. Prof. Dr. Kaan ERLER konuşmasına şöyle devam etti; “Hastanın bizi tercih etmesindeki en önemli faktör, hastanemizin teknik olarak oldukça iyi bir donanıma sahip olması ve ekip ruhuyla, hasta odaklı çalışılıyor olmasından kaynaklanmaktadır. Tüm bu faktörlerin biraraya toplandığı süreçte, hastanın tedavisi başarı ile sonuçlandı, hasta hastanemizden aldığı sağlık hizmetinden memnun bir şekilde ayrıldı.” dedi.