Eklenme Tarihi: 01 Ekim 2016, 11:41
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 15:19
RA27 Güney Afrika’da Yedinci Günü Üçüncü Sırada Tamamladı

Yakın Doğu Üniversitesi güneş enerjili yarış aracı RA27 Güney Afrika’da yarıştığı “Sasol Solar Challenge” yarışında yedinci günü üçüncü sırada tamamladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yarışın yedinci gününde Sedgefield şehrinden yola çıkan RA27 245km’lik parkurun sonunda dünyanın en eski yerleşim birimlerinden biri olan Swellendam şehrine ulastı.

Zorlu Rakiplerini Geride Bıraktı

Güne çok bulutlu bir havada başlayan RA27, bir gün önceden yaptığı strateji doğrultusunda dolu olan pillerini kullandı. Yol başlangıcında Sedgefield şehir trafiği ile boğuşmasına rağmen dişli rakiplerini geride bırakarak gün ortası kontrol noktasına 3. sırada ulaşan araba oldu.

Yakın Doğu Üniversitesi güneş enerjili yarış arabası RA27 ekibi, gün ortası kontrol noktası çevresinde bulunan meraklı kalabalığa Yakın Doğu Üniversitesi, Güneş Enerjili Araba ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hakkında bilgi verdi.

Havanın açılması ile birlikte gün ortası kontrol noktasını terkeden takım 170 km’lik günün ikinci etabını üç saatte kat ederek varış noktasına ulaştı.

RA27 Güney Afrika’da Yedinci Günü Üçüncü Sırada Tamamladı

RA27 1411 Km Yol Kat Etti...

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Pretoria şehrinde 24 Eylül’de başlayan yarışta güneş enerjili araba RA27 1411km yol kat etti. Yarışın son günü olan Swellendam, Cape Town rotasında 250 km’ lik yol gidilerek varış noktasına ulaşılacak.