Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Fenerbahçe Karşısında
Eklenme Tarihi: 19 Aralık 2015, 10:05
Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 14:56

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 9. Hafta mücadelesinde Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Fenerbahçe ile 20 Aralık 2015 Pazar günü saat 17:45’te Metro Enerji Arena’da karşılaşacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı koçu Alper Durur’un ve oyunculardan Asena Yalçın ile Ana Dabovic’in maç öncesi görüşleri şöyle:

Alper Durur: “Fenerbahçe Maçına Konsantre Olduk, Sonrasında İse Zor Bir Sürece Giriyoruz”

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı koçu Alper Durur, Fenerbahçe maçı öncesinde son hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti. “Ligin en güçlü takımlarından Euroleague takımı Fenerbahçe ile karşılaşacağız. Takımın gücünü, oyuncularının performans ve potansiyellerini biliyoruz. Bizim için tempolu bir karşılaşma olacağını düşünüyorum. Son iki maçımızda verdiğimiz mücadelelerdeki eksikliklerimizi gidermeye çalıştık ve maça eksiklerimizi tamamlayarak hazırlandık. Fenerbahçe çok zor bir rakip; biz de maça ortak olabilmek için farklı oyun kurguları ile ilerleyeceğiz” dedi. Ocak ayının ilk haftasına kadar üç günde bir oynayacakları maçlara da değinen Alper Durur, “zor bir döneme giriyoruz. Üç günde bir oynayacağımız maçlarda alacağımız skorlar ilk yarı için bizim yerimizi belirleyecek. Şuan için Fenerbahçe maçına konsantreyiz; sonrasında bu süreci en iyi şekilde tamamlayabilmek için çalışacağız” dedi.

Ana Dabovic: “Temposu Yüksek Bir Karşılaşma Olacak”

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı oyuncularından Ana Dabovic, temposu yüksek bir karşılaşma için hazırlandıklarını ifade etti. “Fenerbahçe, ligin Euroleague takımı, zor bir rakip. Bu maça bunun bilincinde hazırlandık. Temposu düşmeyecek bir karşılaşma izleteceğimizi düşünüyorum. Sahada kazanmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Asena Yalçın: “Tüm gücümüzle mücadele edeceğiz”

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı oyun kurucularından Asena Yalçın ise “Fenerbahçe ligin en iyi takımlarından. Daha önceki karşılaşmalarımızdan ve maç performanslarından potansiyellerini biliyoruz. Bu deneyimler ışığında maça konsantre olarak hazırlandık. Maç izlemesi keyifli bir maç olacak diye düşünüyorum; çünkü her iki takım da yüksek tempoda mücadele ediyor. Fenerbahçe’nin kendi sahasından oynamasından dolayı bir seyirci avantajı da olacaktır. Fenerbahçe zor bir rakip; biz de buna göre hazırlandık ve oyun kurguları üzerinde çalıştık. Kazanmak istiyoruz, bunun için de sahada tüm gücümüzle olacağız” dedi.