Müzelerin Resim Dersi Kapsamında Eğitim Ortamı Olarak Kullanılmasına Yönelik Hizmetiçi Eğitim
Eklenme Tarihi: 06 Mayıs 2016, 15:04
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 10:48

Müzelerin resim dersi kapsamında eğitim ortamı olarak kullanılmasına yönelik hizmetiçi eğitim kursuna katılan öğretmenlere sertifikaları Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu’nun katılımı ile törenle verildi.

Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa (Near East University,Nicosia ) Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Resim-İş Öğretmenliği Bölümünde görev yapan Öğretim Görevlisi Didem İşlek tarafından “Müzelerin Resim Dersi Kapsamında Eğitim Ortamı Olarak Kullanılması” konulu 39 saatlik hizmetiçi eğitim gerçekleştirildi. Bu eğitim çerçevesinde Öğretim Görevlisi Didem İşlek’in rehberliğinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilköğretim kurumlarında görev yapan 35 resim iş öğretmen ile Eğitim Fakültesi ve Girne Kalesi’nde resim dersi kapsamında müzelerin eğitim ortamı olarak nasıl kullanılabileceğine ilişkin öğretim etkinlikleri düzenlendi.

Sertifika törenine hizmetiçi eğitimi alan resim iş öğretmenleri katılırken kapanış konuşması Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu tarafından yapıldı. Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu yaptığı konuşmada son yıllarda müzelerin eğitim ortamı olarak dersler kapsamında kullanılmasının gelişmiş ülkelerde önemli bir yaklaşıma dönüştüğünü belirterek, müzelerde yapılan eğitimlerin yaparak, yaşayarak öğrenmelere ve yaşam boyu öğrenmeye önemli katkılar sağladığını dile getirdi. Ayrıca Uzunboylu resim iş öğretmenlerine yönelik olarak geliştirilen hizmetiçi eğitimin öğretmenlerin derse ilişkin öğretim etkinliklerini düzenlemelerinde kolaylıklar sağlayacağını da ifade etti.

Prof. Uzunboylu müzelerin resim dersi kapsamında eğitim ortamı olarak kullanılmasına yönelik yapılan hizmetiçi eğitimin bir ilki temsil ettiğini ve bu bakımdan sonraki dönemde hazırlanacak olan bilimsel çalışmalara da ışık tutacağını belirtti. Resim öğretmenlerini eğitimde gösterdikleri başarıdan ötürü tebrik eden Uzunboylu, eğitimi gerçekleştiren Öğretim Görevlisi Didem İşlek’e de teşekkürlerini iletti.