Merkez Kaymakamı Ahmet Arslan, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi ile Kıbrıs Sanat Merkezi’nde Bulunan Cumhuriyet Sergisi’ni Ziyaret Etti
Eklenme Tarihi: 22 Aralık 2018, 20:36
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 08:34

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Merkez Kaymakamı Ahmet Arslan, Yakın Doğu Üniversitesi Kampüsü Müzeler bölgesinde yer alan Kıbrıs Modern Sanat Müzesi ile Kıbrıs Sanat Merkezi'nde yer alan Cumhuriyet Sergisi’ni ziyaret etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Merkez Kaymakamı Ahmet Arslan'a ziyareti sırasında Yakın Doğu Üniversitesi Genel Koordinatörü Görkem Bulunç ve Cumhuriyet Sergisi Küratörü ve Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdoğan Ergün eşlik etti.

Ziyaret kapsamında ilk olarak Kıbrıs Modern Sanat Müzesine bağlı Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde bulunan Kıbrıs Sanat Merkezi'nde ki Yakın Doğu Üniversitesi'nin 38 Sanatçısının 103 Eserinden oluşan "Cumhuriyet Sergisi”ni gezen Merkez Kaymakamı Ahmet Arslan'a eserler hakkında bilgiler verildi.

Daha sonra Kıbrıs Modern Sanat Müzesi'ni gezen Arslan'a, müze ve eserler hakkında bilgiler aktaran Doç. Dr. Erdoğan Ergün, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi'nde yer alan başta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sanatçıları olmak üzere 14 Türk Cumhuriyeti’ne ait eserlerin yer aldığını aktardı. Doç. Dr. Ergün ayrıca Kıbrıs Türk kültür ve sanatının uluslararası boyutta tanınması ve sanat eserlerinin muhafaza edilmesinde, sistemli olarak kayıt altına alınmasının önemine değinerek Kıbrıs Modern Sanat Müzesinin yakın tarihte tamamlanması beklenen müze kompleksi hakkında da bilgiler verdi.

Ahmet Arslan: "Kıbrıs Modern Sanat Müzesi Uluslararası Arenada Önemli Bir Mihenk Taşı"
Ziyareti sırasında konuşan Merkez Kaymakamı Ahmet Arslan da, Cumhuriyet Sergisi ve Kıbrıs Modern Sanat Müzesi'nden çok etkilendiğini, Kıbrıs Türk Kültür ve Sanatının uluslararası arenada önemli bir mihenk taşı oluşturduğunu belirtti.