Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde Kürk Mantolu Şarkılar
Eklenme Tarihi: 22 Nisan 2016, 14:26
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 13:02
Lefkoşa Merkezi Cezaevi'nde Kürk Mantolu Şarkılar

YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi “Tiyatro Bölümü” “Kürk Mantolu Şarkılar” isimli şiir ve müzik dinletisini Lefkoşa Merkezi Cezaevine götürdü.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 27 Mart “Dünya Tiyatro Günü” etkinlikleri çerçevesinde Sahne Sanatları Fakültesi tarafından sahnelenen ve Sabahattin Ali’nin şiirlerinden bestelenen şarkılarının da yer aldığı “Kürk Mantolu Şarkılar” şiir ve müzik dinletisi, Lefkoşa Merkezi Cezaevindeki Kadın - Erkek tutuklu ve hükümlülere oynandı.

Etkinlik anında ve sonunda duygulu anlar yaşandı. Kalabalık bir kitle tarafından izlenen etkinlik sonunda öğrenciler ayakta alkışlandı.

Sahne Sanatları Fakültesi Koordinatörü Çetin ÖZEN; "Sabahattin Ali’yi bir kez daha anmış olduk.Bu tür sanatsal etkinlikleri gelenek haline getiren ve Cezaevindeki tutukluların ayağına götüren YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi “Tiyatro Bölümü” olarak uygun sanatsal etkinliklerimizi Cezaevindeki tutuklu ve hükümlülere izlettirmeye devam edeceğiz"dedi.