Kutlu Doğum Haftası Şöleni Yakın Doğu Üniversitesi’nde İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın Katılımıyla Gerçekleştirildi
Eklenme Tarihi: 17 Nisan 2017, 16:28
Son Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 11:48

Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin öncülüğünde Din İşleri Başkanlığı ve T.C. Din Hizmetleri Müşavirliği’nin desteği ile YDÜ AKKM’de Kutlu Doğum Şöleni yaşandı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, Kutlu Doğum Haftası Şölenine, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ, YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol BEKTAŞ, TC Din İşleri Müşaviri Selami Açan, KKTC Din İşleri Başkan Vekili Fahreddin ÖĞDÜ, Din İşleri Başkanlığı Bölge Temsilcileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Şölen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Dr. Fazıl KÜÇÜK, Rauf R. DENKTAŞ ve tüm şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.Ardından, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğr. Üy. Yrd. Doç. Dr. Ubeydullah SEZİKLİ tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Mehmet Mahfuz SÖYLEMEZ; "Onu Anlamak Ve Yaşatmak Müslümanların Her Zaman Önem Verdiği Bir Husustur"

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürü Hüseyin TURAN’ın sunumunda gerçekleşen şölen İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Mahfuz SÖYLEMEZ’in konuşması ile devam etti. SÖYLEMEZ konuşmasında “İslam tarih algısına göre insanlığın adeta dibe vurduğu dönemde Yüce Allah’ın peygamber gönderdiğini ve gönderilen peygamberin adeta insanlığın elinden tutarak onu olması gerektiği yere taşıdığını vefatlarından sonra ise insanlığın yeniden esfelussafilin noktasına doğru yol aldığını, Hz. Peygamberin de böyle bir tarihte dünyaya gönderildiğini” söyledi. SÖYLEMEZ sözlerine “ meşhur rivayetlere göre 1446 yıl önce bugün doğan Hz. Peygamber Allah’ın adeta tarihe müdahalesiyle insanlığı değiştirmiştir. Onu anlamak ve yaşatmak Müslümanların her zaman önem verdiği bir husustur. Bu nedenle 1989 tarihinde T.C. Diyanet işleri Başkanlığı Kutlu Doğum Haftası başlatmış bu proje kapsamında her yıl Hz. Peygamber’in bir yönünün tanıtılmaya çalışmıştır. Bu yıl seçilen tema ise “Hz. Peygamber ve Güven Toplumunun İnşaası” olmuştur” şeklinde devam etti ve programa destek veren başta Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Suat İ. GÜNSEL, Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan S. GÜNSEL, Rektör Yardımcısı Şenol BEŞTAŞ olmak üzere üniversite mensuplarına, programa destek veren Din İşleri Başkanı ve T. C. Din Hizmetleri müşavirine; Konferans için konuk ettikleri İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ’a ve Yrd. Doç. Dr. Ubeydullah SEZİKLİ başkanlığındaki İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi korosuna teşekkür etti.

Din İşleri Başkanlığı adına İskele Bölge Temsilcisi ve Din işleri Başkan Vekili Fahrettin ÖĞDÜ ise Kutlu Doğum haftasının öneminden bahsetti. Din İşleri Başkanlığı olarak bu ve benzeri birçok program yaptıklarını böylece Peygamberi ve mesajını halka duyurmaya çalıştıklarını söyledi.

Selami AÇAN; "Kutlu Doğum Haftası Onu Anlamanın Önemli Bir Aktivitesidir"

T.C. Din Hizmetleri Müşaviri Selami AÇAN'da, konuşmasında Hz. Peygamber’i anlamadan İslam Dini kavramanın mümkün olmadığını, Kutlu Doğum haftalarının onu anlamanın önemli bir aktivitesi olduğunu, bu vesileyle müşavirlik olarak kendilerinden talep edilen desteği her zaman vermeye hazır oldukları söyledi ve programda emeği geçen başta İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ olmak üzere herkese teşekkür etti.

Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ; "İslam Dinin güven toplumunu inşası, Din Emniyeti, Akıl Emniyeti, Can Emniyeti, Mal Emniyeti ve Nesil Emniyeti"'dir

Açılış konuşmalarından sonra günün anlam ve önemine dair bir konferans vermek üzere davet edilen Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ “İslam’ın Güven Toplumunu Tesise Yönelik Temel İlkalri (Zarurât-ı Hamse) başlık konuşmasına T. C. Diyanet İşleri Başkanlı tarafından başlatılan Kutlu Doğu Haftasının tarihçesini özetleyerek başladı. Daha sonra “İslam Dinin güven toplumunu inşa ederken özellikle beş temel ilke üzerinde durduğunu söyledi ve bu beş temel ilkeyi Din Emniyeti, Akıl Emniyeti, Can Emniyeti, Mal Emniyeti ve Nesil Emniyeti olduğunu söyledi her birinin örnekleri ile özetledi. İstanbul Müftüsü Prof.Dr.Hasan Kamil YILMAZ’ın konuşması salonda büyük bir dikkat ile dinledi. Konuşmasından sonra da kendisine T. C. Din Hizmetleri Müşaviri tarafından günün anısına bir plaket takdim edildi.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Korosu'ndan İlahiler

Hasan Kamil YILMAZ’ın konuşmasından sonra Yrd. Doç. Dr. Ubeydullah SEZİKLİ şefliğindeki Doç. Dr. Erhan ÖZDEN, Yrd. Doç. Dr. Muharrem HAFIZ, Arş. Gör. Talha GÜNAYDIN, Arş. Gör Eren KÖKSAL ve Emre IŞIK’dan oluşan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Korosu bir konser verdi. Anadolu ve Balkanların sevilen ilahilerinden oluşan konser büyük bir ilgi gördü ve zaman zaman dinleyicilerin de eşlik ettiği parçalar da seslendirildi.

Konserin bitiminde YDÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Mahfuz SÖYLEMEZ koroya teşekkür etti ve sanatçıları temsilen şef Yrd. Doç. Dr. Ubeydullah SEZİKLİ’ye günün anısına hediye takdiminde bulundu.

Prof.Dr. Hasan Kamil YILMAZ, Dr.Suat GÜNSEL'i Ziyaret Etti

Programda bir konferans vermek üzere gelen Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu rektörü tarafından da kabul edildi. Kabulde İlahiyat Fakültesi Vekil Dekanı Mehmet mahfuz SÖYLEMEZ, Din İşleri Lefkoşa temsilcisi A. Rauf ALHALLAQ, T. C. Din Hizmetleri Müşaviri Selami AÇAN, YDÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol BEKTAŞ, Prof. Dr. Fahrettin SADIKOĞLU ve Üniversitenin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin TURAN da hazır bulundular. Kurucu Rektör Dr. Suat İ.Günsel ziyarette bulunan İstanbul Müftüsü Prof.Dr. Hasan Kamil YILMAZ'a günün anlam ve önemine dair bir plaket takdim etti.