KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 25 Ocak’ta Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde Klasik Müzik Ziyafeti Yaşatacak
Eklenme Tarihi: 18 Ocak 2024, 15:56

KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Yakın Doğu Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen “Ocak Konserleri”, 25 Ocak’ta Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşatacak.
KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 25 Ocak'ta Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan “Ocak Konserleri” kapsamında seyircilere unutulmaz bir klasik müzik deneyimi sunmaya hazırlanıyor. KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Yakın Doğu Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen bu özel konser, Türkiye’den önemli isimleri de KKTC halkıyla buluşturacak. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın birinci şefi, Hakan Şensoy’un misafir şef olarak Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nı yöneteceği konserde, dünyaca ünlü flüt sanatçısı Bülent Evcil de solo performansı ile sahne alacak.

Mozart ve Rodrigo’nun eserleri dinleyicilerle buluşacak
Konserde, Wolfgang Amadeus Mozart ve J. Rodrigo’nun etkileyici eserleri, klasik müzik tutkunları ile buluşacak. 25 Ocak'ta Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak olan, bu özel akşam, ücretsiz olarak halka açık olarak gerçekleştirilecek.

Konserde dinleyicilerle buluşacak ilk eser Mozart’ın “Figaro’nun Düğünü” uvertürü olacak. J. Rodrigo’nun “Pastoral Flüt Konçertosu”nun ardından ise Mozart’ın “41. Senfoni Jüpiter Do Majör K. 551” eseri ile konser son bulacak.