Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin Bu Hafta Açılışını Yaptığı Dördüncü Sergi Olan “Güzel Sanatlar Mart Sergisi”, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy Tarafından Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda Açıldı
Eklenme Tarihi: 04 Haziran 2022, 12:29
Son Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2022, 09:22

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanlarının, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırladığı 45 eserden oluşan “Güzel Sanatlar Mart Sergisi”, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy tarafından Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı.

“Güzel Sanatlar Mart Sergisi”, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin bu hafta açılışını yaptığı dördüncü sergi oldu. “Güzel Sanatlar Şubat Sergisi”, 31 Mayıs’ta Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Sergi Salonunda açılmıştı. Girne Üniversitesi Büyük Kütüphane sergi salonunda Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından 3 Haziran’da açılan “Fantezi” ve “Labirent” adlı kişisel sergileri ise dünyaca ünlü Kırgız resim sanatçıları Kadyr Bekov ve Kubanychbek Ibragimov’un 40 eserini sanatseverlerle buluşturdu. Açılışı yapılan dört sergi ile birlikte Kıbrıs Moder Sanat Müzesi’nin açılışını yaptığı sergilerin sayısı 411’e ulaşmış oldu.

17 Haziran’a kadar ücretsiz olarak gezilebilecek “Güzel Sanatlar Mart Sergisi”nin açılışında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ve Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Aygenç birer konuşma yaptı.

Hasan Taçoy: “Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin yeni binasının büyümesini, yavaş yavaş örülen bir koza gibi izliyoruz.”
Güzel Sanatlar Mart Sergisi’nin açılışında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, “Hepimizi heyecanlandıran çok büyük bir eserin, Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde yükselişine tanıklık ediyoruz” diyerek, konuşmasına Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin yeni binasına vurgu yaparak başladı. Bakan Taçoy, “Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin yeni binasının büyümesini, yavaş yavaş örülen bir koza gibi izliyoruz. İlk önce, metal bir iskeletin ilerleyişine tanık olduk, yapının son halini kafamızda canlandırmaya çalışarak. Şimdi ise kaplamalarının yapılmaya başlamasıyla, çok daha farklı bir dokuya kavuşmasını izliyoruz. 100 bin eseri bir araya getiren, dünyanın hiçbir yerinde örneği olmayan bir hızda büyüyen müzelerin yükselişine ülkemizde gururla tanıklık ediyoruz” ifadesini kullandı.

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde yükselen bu güzelliklerin içerisinde sanat var, üretim var, üretenler var, sanatını aşkla icra edenler, aşkını sanata dökenler var” diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, “Hepsi bir arada, büyük bir güzelliği oluşturuyor. Bu güzelliği oluşturan ve emeği geçen herkese ülkem adına teşekkür ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ: “Sanatçılar; topluma yön veren, yapıtlarıyla insanlığa geniş ufuklar sunan, toplumu düşünmeye ve üretmeye yönlendiren bireylerdir.”
Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, “Güzel Sanatlar Mart” sergisinin açılış konuşmasında “Sanatçılar; topluma yön veren, yapıtlarıyla insanlığa geniş ufuklar sunan,toplumu düşünmeye ve üretmeye yönlendiren bireylerdir” dedi.

Sanatçıların yaşadığı toplum ve çağın etkisi altında, topluma sunacağı ve katacağı değerlerin, sonsuza dek varlığını sürdüreceği, toplumun gelişmesine katkılar sunarak uygarlıklar arası etkileşimi devam ettireceğini vurgulayan Prof. Dr.Şanlıdağ, bu etkileşimin sağlam temeller üzerinde yapılandırılmasının, sanat yoluyla gerçekleşebileceğini ve sanatın evrensel bir dil olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Erdal Aygenç: “Resimler ve heykeller, bir öykü çerçevesinde biçimlenen ve anlatıma dayalı eserlerdir.”
Her sanatçının kendine özgü bir sanatı olduğunu söyleyen Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Aygenç, “Kimi yazarın, şairin, ressamın ya da heykeltıraşın yaşamı, eserleri ile örtüşür. Ortaya çıkardıkları eserler ise bazen yaşadıklarını, bazen yaptıklarını, bazen ise kişiliklerini yansıtır” dedi.

Sanatçıların eserlerinde kendi yaşantılarından, yaşadıkları dönemden ya da coğrafyadan izler taşıdığını söyleyen Prof. Dr. Aygenç, “Resimler ve heykeller, bir öykü çerçevesinde biçimlenen ve anlatıma dayalı eserlerdir” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin ülkeye ve ülke geleceğine yapılan çok değerli bir katkı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erdal Aygenç, “Heyecanı ve gururu birlikte paylaştığımız; eserleri ile sergimize değer katan tüm sanatçı arkadaşlarımı, kutluyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.