Kazakistanlı Sanatçılar Lidiya Drozdova’nın (Mükemmelliğin Gizemi) İsimli Sergi ile İgor Gushchin’nin (Farklı Dünyaya Seyahat) İsimli Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için Özel Olarak Hazırladığı ve Toplamda 34 Eserden Oluşan İki Ayrı Kişisel Resim Sergisi Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Eski Bakanı, Milletvekili Menteş Gündüz Tarafından Açılıyor…
Eklenme Tarihi: 03 Şubat 2020, 16:54
Son Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2022, 08:57

Kazakistanlı sanatçılar Lidiya Drozdova’nın (Mükemmeliğin Gizemi) isimli 17 eserden oluşan sergi ile İgor Gushchin’nin (Farklı Dünyaya Seyehat) isimli 17 eserinden oluşan ve Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için hazırlanan iki ayrı Kişisel Resim Sergisi, Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Eski Bakanı, Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz tarafından açılacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, sergilerin açılışı, 5 Şubat 2020 Çarşamba günü saat 08.30’da Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde yer alacak.

Lidya Drozdova kimdir?
“Mükemmelliğin Gizemi” ismi ile 17 eserini sergileyecek olan Lidya Drozdova, Kazakistan Tasarımcılar Birliği üyesi, Sanat Akademisi Sorumlu üyesi, Fransız “Mondial Art” Akademisi üyesi, Gürcistan Sanatçılar Birliği üyesi ve Londra Avrasya yaratıcı derneği üyesidir. Sanatçı ayrıca, Kazakistan’daki Letonya Kültür ve Sanat resmi yetkili temsilcisidir.

12 kişisel sergi açan ve 55 karma sergiye katılan sanatçının yaratıcı çalışmaları Kazakistan, Almanya, Belarus, İran, Çek Cumhuriyeti, Kore, Letonya, Japonya, Rusya ve Tayland gibi ülkelerde müzelerde ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır.

İgor Gushchin kimdir?
“Farklı Dünyaya Seyahat” ismi ile 17 eserini sergileyecek olan Rus sanatçı İgor Gushchin ise, St. Petersburg Gavrila Derjavin Güzel Sanatlar Akademisi üyesi, İngiltere’nin Londra kentinde bulunan Avrupa Yaratıcı Derneği üyesi ve Gürcistan Sanatçılar Birliği üyesidir.

Benzersiz bir resim tekniğinin sanatçısı olan İgor Gushchin, “Theessence of transcendental art” kitabının yazarıdır. Her yıl St. Petersburg, Karagandı, Almatı, Riga ve İtalya’da karma ile kişisel sergilere katılmaktadır. Sanatçının eserleri Rusya, Kanada, ABD, Kazakistan ve Baltık ülkelerinde birçok özel koleksiyonlarda yer almaktadır.