İletişim Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü Öğretim Elemanları Öğrencileriyle Birlikte 2016-2017 Döneminde Güzel Projelere İmza Attı
Eklenme Tarihi: 05 Temmuz 2017, 16:47
Son Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2020, 14:37

Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü, kuramsal bilgi ile pratiği birleştiren; çağımızın teknolojisi doğrultusunda daha da yükselen; yaratıcı, estetik, özgün ve dikkat çekici mesajlar veren tasarımlar yapmayı hedefleyen ders programı ile göz doldurdu.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlğü’nden verilen bilgiye göre, Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü öğretim elemanları, ders kapsamında öğrencilerle birlikte her dönem olduğu gibi 2016-2017 Bahar döneminde de güzel projeleri gerçekleştirdiği belirtildi.
Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü öğretim elemanlarının sorumluluğunda yürütülen “Grafik Atölye, İllüstrasyon, Grafik Tasarım, Bölüm Projesi, Temel Tasarım, Stüdyo Fotoğrafçılığı, Reklam Fotoğrafçılığı, Web Tasarımı ve Fotografik” dersleri kapsamında öğrencilerin bir dönem boyunca yapmış oldukları projeler 20 Haziran 2017’de yoğun katılım ile “Öğrenci Projeleri Sergisi” adı altında gerçekleştirilen bir açılışla izleyicilere sunuldu.

İletişim Fakültesi Dekan Vekili ve Görsel İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökçe KEÇECİ sorumluluğunda yürütülen “Grafik Atölye” ve “Bölüm Projesi” dersleri kapsamında öğrenciler, -1. katta fakülte koridorlarında “Idea Street/Fikir Sokak” isimli ortak projeyi ve kişisel özgün projeleri gerçekleştirdi. Idea Street projesi temel olarak öğrenci motivasyonunu arttırmayı ve yaşanan mekanları sahiplenip olumlu mesaj vermeyi amaçlayan projede, duvar grafiklerinin yanı sıra oturma grubu ve sokak lambası da eklenerek fakülte içerisinde farklı bir sosyal ortam enerjisi yaratılmıştır.

“Idea Street/Fikir Sokak” projesinin fikir ve uygulama aşamasında yer alan ekip üyesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü son sınıf öğrencilerinden Nijat ÖZBENER; çalışma süreciyle ilgili şunları söyledi: “Öncelikle böyle bir projede yer almaktan büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim. Görsel iletişim ve tasarım günümüzde, hayatın her anına dahil olmuş, estetik güzelliği bir amaç doğrultusunda verim ve geri dönüş alınabilecek bir şekilde kullanma, tasarım ve görsel iletişim yoluyla kitleye ulaşma sanatıdır diyebiliriz. Bu mantıktan yola çıkarak yapılan uygulamalarda kendimizi ifade ederken aynı zamanda çalıştığımız ortamı yaptığımız işle tam uyumlu ve ona yakışır bir hale getirmek için “Idea Street” adı altında bir tasarım/uygulama süreci başlatıldı ve bilgisayar laboratuvarlarının olduğu koridor duvar tasarımları iledonatıldı. Görsel iletişim tasarımı ilkelerine uygun estetik değerlere sahip sağlanması ve örnek teşkil etmesi amaçlanan bir proje hayata geçirilmiş oldu. Umarız ki bu tarz çalışmalar yaygınlaşır ve yaşadığımız ortamlara estetik değerler katılmaya devam edilip bu yöndeki eksiklerimizi tamamlayarak gelişme gösterilir. Son olarak bize bu imkanı sunan öncelikle Yakın Doğu Üniversitesi olmak üzere İletişim Fakültesine ve kıymetli emeği geçen öğretim görevlilerine tüm yardım ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.

Bölüm Projesi dersinde yürütülen birçok proje içerisinde; özgün iletişim çalışmaları kapsamında sosyal sorumluluk çerçevesinde “Çocuk ve Teknoloji” başlığı altında başarılı afiş çalışmaları yapan Sılay SOREL de “Idea Street” isimli ekip çalışması hakkında şunları söyledi: “2016-2017 öğretim yılının Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesinde bulunan Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü’nün son sınıf öğrencileri olarak fakülte içerisinde bulunan bir alanda “Idea Street” oluşturup öğrencilerin, öğretim görevlilerinin ve fakültemizi ziyaret eden kişilerin estetik beğenisine hitap edecek şekilde duvarların tasarlanması ve fakülte öğrencilerine zihinsel olarak ilham kaynağı olması amacı ile bu yola çıktık. Projenin yapım esnasında bir çok kaynaktan yararlanarak bu projeye başladık. 4 senelik eğitimim boyunca edindiğim ve öğretim elemanlarının bana verdiği bilgiler en iyi yardım kaynağım oldular.Bu projede daha önce hiç denemediğim “stencil” tekniğini kullandım ve diğer arkadaşlarım ile başarılı bir çalışma ortaya koyduk” dedi.

Öğr. Gör. Eser KEÇECİ sorumluluğunda yürütülen “İllüstrasyon” dersi kapsamında ise yine birbirinden farklı 3 proje gerçekleştirildi. Yoğun çalışmalar gerektiren her bir proje için sıkı bir akademik dönem geçiren Keçeci ve öğrencileri tuval üzerine dijital kolaj, illustratif font tasarımları ve portre illüstrasyonları uyguladılar.

Öğr. Gör. Selma GÜRANİ’nin “Grafik Tasarım” ve “Temel Tasarım” dersleri kapsamında çalışılan dijital manipülasyon ve sinema afişleri güncel tasarım anlayışı açısından göz doldurdu.

Öğr. Gör. Gazi YÜKSEL sorumluluğunda yürütülen “Fotoğrafçılık” dersleri kapsamında “stüdyo ve reklam fotoğrafları” da yer aldı.
Arş. Gör. Fuat B. EVREN’in yürüttüğü “Web Tasarımı” ve “Fotografik” dersleri kapsamında ise, görsel iletişimin farklı medya alanları ele alınarak temel tasarım ilkeleri çerçevesinde film afişleri, araç giydirme, KJ tasarımı, dergi kapağı tasarımı, dijital makyaj uygulamaları ve arayüz tasarımları yapıldı.

Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencilerinin çalışmaları “Mezun Öğrenci Projeleri Sergisi” kapsamında 31 Temmuz 2017’ye kadar İletişim Fakültesi “Idea Street ve Fuaye alanı”nda izlenebilecek.