Eklenme Tarihi: 02 Temmuz 2016, 12:13
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 10:40
Güzel Sanatçılar ve Tasarımcılar Diplomalarını Törenle Aldı

Yakın Doğu Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin 2015-2016 mezunları; düzenlenen törenle diplomalarını aldılar.

Güzel Sanatçılar ve Tasarımcılar Diplomalarını Törenle Aldı

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; törene YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL, Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay SALİHOĞLU, YDÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol BEKTAŞ ve Prof. Dr. Fahreddin SADIKOĞLU, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Uğurcan AKYÜZ’ün yanı sıra fakülte hocaları, mezun öğrenciler ve öğrencilerin aileleri ile konuklar katıldılar.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Fazıl Küçük, Rauf Raif Denktaş ile tüm şehitler için yapılan saygı duruşunun ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden Aysel ÜÇÖZ’ün söylediği şarkılar büyük beğeni topladı.

Güzel Sanatçılar ve Tasarımcılar Diplomalarını Törenle Aldı

Tören, mezun öğrencilerinden Grafik Tasarım Bölümü ve Fakülte birincisi Tamer EKENDAL: “En genel anlamıyla yaratıcılığın ve hayal gücünün ifadesi olarak anlaşılan sanat ile ilgili Kurucu Dekanımız Uğurcan hocamın dediği gibi “güzel bir fakültenin çağdaş programını uygulayan yetkin hocalarının bilgilerini bizlerle paylaştığı dört yıl sonunda ayrıcalıklı bireyler olarak” mezun olmanın gururunu yaşıyoruz.

Eğer alınan eğitim, bir öğrencinin geleceğinde, tüm yaşamında, ona bir şeyler katacaksa, değerlidir. Öyle düşünüyorum ki biz şanslı olanlardanız! Bu şansı yakalamamıza bin bir fedakârlıkla neden olan; bugüne ulaşmamızı sağlayan başta ailelerimiz ve sonra hocalarımıza çok teşekkür ederim.

Bugün diplomalarını alacak tüm arkadaşlarıma özellikle kendi alanlarımızda başarılı bir gelecek diler; törenimize katılarak bizi onurlandırdığınız için hepinize saygılar sunar çok teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

Güzel Sanatçılar ve Tasarımcılar Diplomalarını Törenle Aldı

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Uğurcan AKYÜZ ise; “yedinci mezunlarımızı veriyoruz ancak bu yıl fakültemizin kuruluşunun onuncu yılı. Heyecan ve coşkumuz bu kapsamda daha da gürdür…

Fakülte olarak; Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde kuruluşumuzdan bu yana geçen on yıllık süre içinde mesleki gücümüz ve yaptıklarımız takdire şayan durumdadır. Bugünlere gelmemizde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Elbette bize güvenen, yolumuza ışık tutan, başta kurucu rektörümüz Dr. Suat İ. GÜNSEL olmak üzere, halen tüm alansal ihtiyaçlarımızın karşılanmasına yardımcı olan Mütevelli Heyeti başkanımız Doç. Dr. İrfan Suat GÜNSEL ve bize, sanata ilişkin hiç bir şeye yok veya olmaz demeyen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şenol BEKTAŞ’a ve Prof. Dr. Fahreddin SADIKOĞLU’na huzurlarınızda saygı ve teşekkürlerimi sunarım. Üniversiteyi üniversite yapan değerler özet olarak öğrenciler, mekan, donanım ve hocalardır. Bu üniversitede örneğin Prof. Dr. İlkay SALİHOĞLU’ndan çok şey öğrendim, daha dün de kapitalizm nedir onu öğrendim… Teşekkür ederim. Böyle değerli akademisyenler iyi ki bu çatı altında varlar.

Sevgili mezunlarımız; bugün hem fakültemiz için hem de sizler için farklı ve güzel bir gün. Güzellik diplomalarınızdan gelsin, farklılık ise fakültemizden gelsin. Türkiye dahil, emsallerimiz arasında Doktora programı olan tek fakülteyiz. Sizlere güveniyor, sizlerle gurur duyuyoruz. Yolunuz açık ve aydınlık, gönlünüz sanatla dolu olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

Güzel Sanatçılar ve Tasarımcılar Diplomalarını Törenle Aldı

Son olarak kürsüye çıkan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin SADIKOĞLU ise, kurulduğundan beri geçen on yıllık süre içinde büyük başarılara imza atan Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nin YDÜ bünyesinde önemli ve özel bir konuma sahip olduğunu belirtti. Sanatın herkes tarafından yapılamayacağını, özel nitelikler gerektirdiğini ve sanatı ve sanatçıyı anlamanın da oldukça zor olduğunu söyleyerek sözlerine devam etti. Daha sonra özet olarak; yurtışından örnekler vererek güçlendirdiği konuşmasını mezun öğrencileri, ailelerini ve öğretim elemanlarını ayrı ayrı kutlayarak sonlandırdı..

Mezuniyet töreninde ve bu yıl ilk defa dereceye giren başarılı öğrencilere diplomaları ile birlikte madalyalar da verildi. Fakültedeki başarı sıralamasına gore birinci gelene Üniversitenin altın madalyası, ikinci gelene gümüş ve üçüncü gelene de bronz madalyaları Yakın Doğu Üniversitesi adına mütevelli heyeti başkanı Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL tarafından takıldı ve öğrencilerle birlikte anı fotoğrafı çektirildi.

Diplomaların, öğrencilere hocaları tarafından dağıtımının ardından fakültenin yedinci töreni, öğrencilerin hep birlikte kep atması ile tamamlanmış oldu..