Fonetik İzdüşümler Şiir ve Müzik Dinletisi Gerçekleşti
Eklenme Tarihi: 31 Ekim 2016, 11:17
Son Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2020, 14:50

Fonetik İzdüşümler sanatçı Grubu 2016-2017 Eğitim yılının İlk etkinliği Yakın Doğu Üniversitesinin katkılarıyla Atatürk Kültür Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, şair Talat ÜRER’in sunuculuğu ile gerçekleştirilen programın birinci bölümde Grubun kurucusu Yeşim Beyaz İLKAN’ın konuşmalarıyla başladığı belirtildi.

Ardından Alev ARSAL gitarı ve Yeşim Beyaz İLKAN'ın Piyanosu eşliğinde “Küresel ısınma” ve sırasıyla Şair Altay BURAĞAN (Uçun Kuşlar Uçun Bariş'a Doğru), Şair Arif ALBAYRAK, “Seviyorum Seni” Şair İlkay ADALI (Vurgun Yedim), sanatçı Sn. Cihan ÜNAL (Akrep Gibisin) (Nazım Hikmet) (Şiir) ve Quizas Quizas Quizas, Sway isimli şarkıları, Şair Feyzan KORUR (Korkma), Şair Mehmet LEVENT (Lefkoşa Beni Duyuyormusun), Sanatçı Nejla EGEMEN, Benim Seven Bir Kalbim Var (Şarkı) (Beste: Nurperi Özgener) Şair Nurperi ÖZGENER (Ben Bir Kelebek Kozasıyım. ), Şair Semra Vehbi YILDIZ (Yeter Artik ) Yeşim Beyaz İİLAN: Uyanış isimli parçasını ve Şair Talat ÜRER (Ağarmış Saçlarımdan) şiirlerini müzik eşliğinde seslendirdiler.

İkinci Bölümde ise yine şair ve sanatçıların şiirlerini ve şarkıların söylenmesi ile devam eden etkinlik Ünlü Sanatçı Cihan ÜNAL’ın da katkısıyla geceye damgasını vurdu.

Kıbrıs Türk Kültürünü yaşatma, müzik ile şiiri birada izleyicilere sunma fırsatı bulan Fonetik İzdüşümler Sanatçı Grubu bundan sonra da buna benzer etkinlikleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetin’de yayma ve tanıtma adına gerçekleştireceklerini belirttiler.

Gecenin sonunda etkinliğe katılan katılımcılara sanatçıların teker teker teşekkür mesajları iletildi.

Haberin Videosu