Belgesel Film Gösterimi: “8 Ülke, 8 Ana, Türk Ana Belgesel Filmi”
Eklenme Tarihi: 05 Kasım 2018, 16:27
Son Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2022, 16:02

Türk Dünyası Film Festivali Etkinlikleri çerçevesinde Yakın Doğu Üniversitesi’nin proje ortaklığında çekilen “8 Ülke, 8 Ana, Türk Ana Belgesel Filmi” gösterimini teşrifleriniz bizleri onurlandıracaktır.

Üçüncü Türk Dünyası Belgesel Film Festivali çerçevesinde projelendirilen Türk Ana belgeseli, sekiz farklı Türk cumhuriyetinde yapılan Türk ana temalı çekimlerin birleştirilmesi ile oluşturuldu

Filmin yapımcılığını Dünya Gazeteciler Federasyonu adına Menderes Demir üstlenirken, filmde yer alan Kıbrıslı Türk annenin anlatıldığı bölümün proje danışmanlığını Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Doç. Dr. Fevzi Kasap yürüttü. Filmin yapım ve yönetiminde ise İletişim Fakültesi Radyo Tv ve Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Zeyde Yalıner Örek ile Yakın Doğu Üniversitesi mezunlarından Ömer Evre görev aldılar.

Belgesel filmin Kıbrıs Galası, 06.11.2018, saat 10.00’da, İletişim Fakültesi Turuncu Amfi’de gerçekleştirilecek.