Edirne Belediyesi Edirnespor:79 – Yakın Doğu Üniversitesi:72
Eklenme Tarihi: 20 Mart 2016, 19:55
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 15:14

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 23. haftasında Edirne Belediyesi Edirnespor ile deplasmanda karşılaştı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, karşılaşmaya 18 Mart Çanakkale Şehitleri anma ve son dönemlerde yaşanan terör saldırıları sebebiyle bir dakikalık saygı duruşu ile başlandı. Yüksek tempoda başlayan karşılaşmanın ilk periyodunda yoğun savunma ile karşılaşan Yakın Doğu Üniversitesi karşısında Edirnespor’un bulduğu pozisyonları iyi değerlendirmesi ile birlikte periyod 20-15 Edirnespor üstünlüğü ile sonlandı.

İkinci periyodda yüksek tempoda oynayarak aradaki farkı kapatmaya çalışan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Edirnespor’un özellikle pota altında yoğun savunma yapması ve bulduğu pozisyonları baskete çevirmesi sonucunda ilk yarıyı 37-25  skorla geride tamamladı.

Üçüncü periyodda, Edirnespor’un farkı korumak için savunma yapması ve bulduğu pozisyonları baskete çevirmesi ile Yakın Doğu Üniversitesi’nin farkı kapamak için verdiği mücadele sonucunda üçüncü periyod 59-46 Edirnespor üstünlüğü ile sonlandı.

Temposu hiç düşmeyen maçın son periyodunda Yakın Doğu Üniversitesi’nin savunmalarına ve ribauntlardan hızlı çıkmasına karşın Edirnespor’un hücum setlerinde sayı kaydetmesi sonucu karşılaşmadan galip ayrılan taraf 79-72 skor ile Edirnespor oldu.

Maçın en skorer ismi 24 sayı, 3 ribaund ve 7 asist ile Edirne Belediyesi Edirnespor oyuncusu Ivory Rochelle Latta olurken; onu 22 sayı, 5 ribaund ve 1 asist ile Edirne Belediyesi Edirnespor oyuncusu Olesia Malashenko;  19 sayı, 19 ribaund, 1 asist ile Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Yelena Leuchanka izledi.

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nda Kelsey Bone 11 sayı, 5 ribaund, 3 asist; Asena Yalçın 15 sayı, 1 ribaund; Tiffany Hayes 10 sayı, 4 ribaund, 3 asist; Yelena Leuchanka 19 sayı, 19 ribaund ve 1 asist; Alyssa Thomas 11 sayı, 10 ribaund ve 3 asist ve Şebnem Kimyacıoğlu 6 sayı ve 7 ribaund ile oynadı.

Edirne Belediyesi Edirnespor’da Saynur Tozlu 4 sayı, 4 ribaund ve 3 asist; Ivory Rochelle Latta 24 sayı, 3 ribaund, 7 asist; Olesia Malashenko 22 sayı;, 5 ribaund, 1 asist; Yasemin Dalgalar 5 sayı, 2 ribaund, 1 asist; Stefanie Marie Dolson  17 sayı, 9 ribaund ve 3 asist; Nevena Jovanovic 7 sayı, 6 ribaund ve 4 asist ile oynadı.

Yer: Mimar Sinan Spor Salonu

Hakemler: Tunçtan Durmuşcan, Sinem Tetik, Polat Parlak

Yakın Doğu Üniversitesi: Dila Aşkın, Kelsey Bone, Simay Karaman, Huriye Cambazoğlu, Asena Yalçın, Hülya Özkan, Tiffany Hayes, Gizem Sezer, Yelena Leuchanka, Alyssa Thomas, Şebnem Kimyacıoğlu

Edirne Belediyesi Edirnespor: Melis Talay, Kader Çavdar, Saynur Tozlu, Duygu Kıran, Niray Aral, Ivory Rochelle Latta, Olesia Malashenko, Yasemin Dalgalar, Fahriye Bayraktar, Stefanie Marie Dolson, Nevena Jovanovic