Dr. Erkmen: Domuz Gribi Vakası Sağlık Bakanlığına Yazılı Olarak Zamanında Bildirilmiştir
Eklenme Tarihi: 15 Ocak 2016, 16:26
Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 14:42

Bugün Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür'ün “YDÜ Hastanesi’ndeki domuz gribi vakasının hastanenin başhekimi ve doktorları aranarak öğrenildi” yönündeki açıklaması gerçeği yansıtmıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bu gün TAK aracılığı ile yapılan bir bültende KKTC Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür'ün “YDÜ Hastanesi’ndeki vaka ilgili hastanenin başhekimi ve doktorları aranarak öğrenildi” yönündeki verdiği bilginin doğru olmadığı belirtildi.

Erkmen: Domuz Gribi Bakanlığa Yazılı Bildirilmiştir...
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Erkmen özel bir hastaneden Akut üst solunum yetersizliği tanısıyla Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne nakledilen 52 yaşındaki bayan hastada “H1N1” virüsü (Domuz Gribi) saptandığını, söz konusu hastanın kesin teşhisinin konmasının ardından da Sağlık Bakanlığına yazılı bildirimde bulunduklarını söyledi. Erkmen “söz konusu hastamızın “H1N1” virüsü taşıdığına yönelik kesin teşhis almasının ardından,14 Ocak 2016 tarihinde tarafımızdan Sağlık Bakanlığına yazılı olarak bildirilmiş ve ardından da konu kamuoyu ile paylaşılmıştır” dedi.