Botaş, Yakın Doğu Üniversitesi’ni Son Anda Mağlup Etti: 52 – 53
Eklenme Tarihi: 23 Eylül 2016, 20:25
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 15:35
Botaş, Yakın Doğu Üniversitesini Son Anda Mağlup Etti: 52 – 53

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımı lig öncesi hazırlık maçında karşılaştığı Botaş maçını 52-53 kaybetti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Caferağa Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada ilk periyodu 15-12, ikinci periyodu da 30-24 önde kapatan Yakın Doğu Üniversitesi, üçüncü periyodu rakibinin üstünlüğü ile 38-41 geride kapattı. Çekişmeli geçen son periyotta ise Yakın Doğu Üniversitesi rakibine bir sayı farkla 52 -53 mağlup oldu. Baştan sona çekişmenin yaşandığı maçta Yakın Doğu Üniversitesi’nde Olcay ÇAKIR ve Kuanitra HOLLINGSVORTH forma giymedi.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde Elin ELDEBRINK 16 sayı, 3 ribaunt, 2 asist, Anna VAJDA 15 sayı 6 ribaunt, 1 asist, Bahar ÇAĞLAR, 10 sayı, 3 ribaunt, 3 asist, Angelica Danielle ROBINSON 4 sayı, 10 ribaunt, 1 asist, Nevena JOVANOVIC 3 sayı, 4 ribaunt, 7 asist ile takımın öne çıkan isimleri oldular.

Botaş’ta Natasha LACY, 17 sayı, 7 ribaunt, 3 asist, Özge KAVURMACIOĞLU 14 sayı, 5 ribaunt, 1 asist, Fatmanur KARAKAŞ 6 sayı, 2 ribaunt, 3 asist, Tilbe ŞENYÜREK 3 sayı, 8 ribaunt, 2 asist ile oynadı.

Zafer KALAYCIOĞLU: “Takımıma güveniyorum, hazırlık maçları performans değerlendirmesi açısından önemli”…

Karşılaşmayı değerlendiren Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Koçu Zafer KALAYCIOĞLU, yüksek tempolu ve zorlu bir maçı bir sayı farkla kaybetmenin biraz üzücü olduğunu söyledi. Zafer KALAYCIOĞLU, “Maça iyi başlayarak maçın temposunu ele geçirdik, ancak ikinci yarı hatalar artınca rakibimiz gülen taraf oldu. Moralimizi bozmuyoruz. Rakiplerimizin eksilerini lehimize kullanıp onları zor duruma düşürmek için çalışacağız. Basketbolun içinde galibiyetler, mağlubiyetler var. Çalışmaktan vazgeçmiyorsanız, günün sonunda mutlaka o başarıyı yakalarsınız. Bizde hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.