Eklenme Tarihi: 23 Eylül 2016, 15:52
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 15:36
Başarılı Öğretmenler Sertifikalarını YDÜ’den Aldılar

YABEM ve Atatürk Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen öğretmenlere yönelik Bilgisayar ve Ofis Programları Kullanımı Eğitim Programı sona erdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi kısa dönemli eğitim programları çerçevesinde Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi dekanlığı ile YABEM işbirliğinde öğretmenlere yönelik “Bilgisayar ve Ofis Programları Kullanımı Kursu” konulu 30 saatlik eğitim programı gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim programları kapsamında Atatürk Eğitim Fakültesi ile YDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YABEM) tarafından yürütülen ve bir hafta süren eğitimlerde Doç. Dr. Murat TEZER, “Bilgisayar ve Ofis Programları Kullanımı Kursu”, “Temel Bilgisayar Kullanımı, Kelime İşlemci (Word), Hesap Tablosu (Excel) ve Sunu (Powerpoint)” konularını katılımcılarla etkileşimli bir şekilde işledi.

Başarılı Öğretmenler Sertifikalarını YDÜ’den Aldılar

Doç. Dr. Murat TEZER: Bilgisayar kullanım düzeyi yüksek öğretmenlerimiz meslek hayatlarında da bu becerilerini etkili bir şekilde kullanabilecek

Kısa dönemli eğitim programı sonunda yapılan sınav sonucunda başarılı olan öğretmenler için, Yakın Doğu Üniversitesi Kütüphane Salon 3’te düzenlenen törende, açılış konuşmasını Doç. Dr. Murat TEZER yaptı. Öğretmenlerin, bilgisayar ve ofis programlarının kullanım becerilerinin artırılması amacıyla bu eğitimi gerçekleştirdiklerini belirten TEZER, eğitim sonunda yapılan sınav sonucunda başarı belgesi almaya hak kazanan öğretmenleri tebrik etti. Ayrıca, bu eğitimde her öğretmeni gözlemleme fırsatı bulduğunu, bilgisayar kullanım düzeyi yüksek olan bu öğretmenlerimizin meslek hayatında da bu yazılımları etkili bir şekilde kullanacak olmalarının kendilerini sevindirdiğini belirten Tezer, program sonunda katılımcılara ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti.

Başarılı Öğretmenler Sertifikalarını YDÜ’den Aldılar

Doç. Dr. Umut KOLDAŞ: Bu ve benzeri eğitimlerin kurumlar bazında sürekli kılınması konusunda yapageldiğimiz girişim ve çalışmaları artırarak devam ettireceğiz.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü (YDE) ve Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YABEM) Müdürü Doç. Dr. Umut KOLDAŞ, eğitim programı kapsamında öğretmenlerimizin profesyonel ve günlük yaşamlarında çok önemli olan bilgisayarların kullanımı ile ilgili kapsamlı bir eğitim verildiğini kaydetti. Geleceğin nesillerini yetiştiren öğretmenlerimizin kendilerini sürekli geliştirme farkındalığı ve bilinciyle hareket etmelerinin çok önemli ve memnuniyet verici olduğunu kaydeden Doç. Dr. KOLDAŞ, “Kişinin kendisini her yönüyle bilmesi ve bu farkındalıkla hem profesyonel hem de günlük yaşamında gelişime yönelik eğitimleri sürekli kılması hem bireysel gelişim hem de hem de toplumsal ilerleme açısından çok önemlidir. Yunus Emre’nin de ifade ettiği üzere en önemli ilim insanın kendisini bilmesidir. Geleceğin nesillerini yetiştiren değerli öğretmenlerimizin bunun bilinciyle hareket etmeleri ve bu ve benzeri eğitimlere etkin katılımları diğer toplum kesimlerimize örnek olmaları açısından da çok değerlidir” dedi. Bu eğitimlere ilgili kurum ve kuruluşların da önem vermesi gerektiğinin de altını çizen Doç. Dr. KOLDAŞ, “Değerli öğretmenlerimizden aldığımız geri dönümlerle belirlenen eğitsel ihtiyaçlar ışığında bu ve benzeri eğitimlerin kurumlar bazında sürekli kılınması konusunda yapageldiğimiz girişim ve çalışmaları artırarak devam ettireceğiz” dedi.

Tören programı sonunda eğitimlerde başarılı olan öğretmenlere başarı belgeleri Kurs Eğitmeni Atatürk Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat TEZER ve YABEM Müdürü Doç. Dr. Umut KOLDAŞ tarafından takdim edildi.