Badminton Federasyonu Tarafından Düzenlenen 19 Yaş Altı KKTC Şampiyonası
Eklenme Tarihi: 26 Eylül 2017, 14:06
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 11:59

Badminton Federasyonu tarafından düzenlenen 19 yaş altı KKTC Şampiyonası 23.09.2017 Cumartesi günü yapıldı. 1999 ile 2003 arası doğumlu olan sporcuların katıldığı turnuvada 5 kategoride toplam 51 maç oynandı. Özellikle tek erkekler ve tek bayanlar finalinin müthiş bir çekişmeye sahne olduğu turnuvada, erkelerde Yakın Doğu Üniversitesi adına yarışan Seymen G. Deniz rakibi Arda Eroğlu’nu yenerek son dört turnuvada olduğu gibi yine şampiyon olmayı başarırken, kızlarda ise Yakın Doğu Üniversitesi adına yarışan Özgem İ. Öge rakibi Eren Özuyanık’ı mağlup ederek katıldığı 3 turnuvada da şampiyon olmayı başardı.

Çift Bayanlar mücadelesinde tüm rakiplerini mağlup eden Özgem İ. Öge ve Beste Aydoğan çifti ile Çift Erkeklerde mücadele eden Arda Eroğlu ile Süleyman Gündüz çifti turnuvada yenilgi almadan birinci oldular. Mix maçlarında ise Seymen G. Deniz ve Eren Özuyanık çifti de tüm rakiplerini mağlup ederek birinci olmayı başardılar. Sporcuların topladığı puanlara göre ise takım şampiyonluğunu Yakın Doğu Üniversitesi kazanırken, ikinciliği Girne Üniversitesi, üçüncülüğü de Akdeniz Spor Birliği kazandı.